Svijet

MONSTRUM POVRATIO STARICU KOJU JE PROGUTAO: Rođaci krenuli u potragu, primijetili tragove krvi

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Mještani indonežanskog sela ubili su ogromnog pitona koji je zgnječio i potom pokušao da proguta staricu koja je čuvala krave!

Izvor: screenshot YT/pos kupang

Starica, koja je imala 74 godine, odvela je u srijedu krave na ispašu u šumsko područje u planinama Sumarambu oko kilometar od svoje kuće u gradu Palopo u provinciji Južni Sulavesi.

Međutim, starica se nije vratila kući, a dan kasnije njen sin je krenuo u potragu i nedaleko od kolibe primijetio tragove krvi na zemlji. Ubrzo je pronašao i tijelo starice koje je ležalo u travi.

Lokalni mediji navode da su na glavi i zglobovima starice bili primjetni tragovi ugriza i da je piton najvjerovatnije povratio tijelo jer nije mogao da ga proguta do kraja.

Mještani su pozvali policiju i nakon pregleda tijela potvrđeno je da je staricu ubila zmija. Starica je bila progutana do ramena, međutim, zmija je potom povratila tijelo. Mještani i članovi porodice su potom pretražili lokaciju i pronašli pitona dužine oko četiri metra u žbunju - rekao je zamjenik šefa lokalne policije.

Mještani su odmah ubili mrežastog pitona i isjeckali ga na komade.

Jeziva scena je zabilježena samo nekoliko mjeseci nakon što je tijelo druge žene pronađeno u stomaku pitona u istoj provinciji.