Svijet

RUSI MAHALI BIJELOM ZASTAVOM: Ukrajina objavila snimak početka napada na Kursku oblast NEVIĐENA SRAMOTA ZA MOSKVU

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Više od 100 ruskih vojnika zarobljeno je tokom nekoliko prvih sati iznenadne ukrajinske ofanzive na Kursku oblast!

Izvor: Printscreen

Ukrajinska 80. vazdušno-jurišna brigada objavila je snimak na kome se vidi sam početak proboja i razaranje graničnog punkta u Kurskoj oblasti. Ukrajina tvrdi da je samo tom prilikom zarobljeno više od 50 ruskih vojnika.

Pripadnici 80. brigade imali su podršku artilerije i teške oklopne tehnike dok su se približavali graničnom prelazu Sudža. Mnogi ruski vojnici donijeli su ispravnu odluku suočeni sa intenzivnim djelovanjem ukrajinske artiljerije i vidjevši tenkove na kontrolnoj tački. Podigli su bijelu zastavu i predali se ukrajinskim vojnicima i uputili se sa svojim ranjenim kolegama prema granici - navodi 80. brigada.

Ofanzivu na Kursku oblast predvodile su elitna 80. brigada Lavov i novoosnovana 82. brigada Černivci. Vojni blogeri na Telegramu navode da im se nakon prodora pridružio i dio 95. vazdušno-desantne brigade.

Šef Službe bezbjednosti Ukrajine (SBU) Vasil Maljuk, podsetimo, tvrdi da su ukrajinski specijalci zarobili grupu od više od 100 ruskih vojnika tokom prekograničnog upada u rusku zapadnu oblast Kursk.