Svijet

Uhapšeni ljekar i dileri zbog smrti Metjua Parija: Policija otkrila ko ga je snabdijevao ketaminom

Autor Marina Cvetković

Policija je danas uhapsila ljekara i nekoliko dilera droge, zbog sumnje da su umiješani u okolnosti smrti glumca Metjua Perija.

Izvor: ABC News/Printscreen

Zvijezda "Prijatelja" pronađen je u beživotnom stanju u đakuziju svoje vile prošle godine u oktobru. Kao uzrok smrti navedeni su "akutni efekti korišćenja ketamina", a policija od tada vrši istragu o tome kako se snabdijevao drogom. Kako su izvijestili strani mediji, sumnja se da su baš ljekar i dileri ti koji su glumcu davali ketamin koji ga je ubio.

Identitet ljekara i dilera droge još uvijek nije otkriven, a nije poznato ni da li su zvanično optuženi za smrt Metjua Perija.

Izvor: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Više agencija za sprovođenje zakona izvršilo je pretrese, zaplijenilo kompjutere, telefone i druge uređaje kako bi pokušali da utvrde ko je glumcu davao drogu. Ranije se ispostavilo da je i bivša supruga Čarlija Šina, Bruk Miler, bila među onima koje su policajci više puta ispitivali. Međutim, ona nije navedena kao jedna od uhapšenih. 

Metju, koji je o svojoj borbi sa zavinošću pisao i u atobiografskoj knjizi, pronađen je mrtav 28. oktobra 2023. u hidromasažnoj kadi u svojoj kući. Prema ljekarskom izvještaju, ketamin, koji se ponekad koristi za liječenje depresije, pronađen je u tragovima u sadržaju Perijevog želuca. On je inače primao prepisanu terapiju ketaminom za liječenje anksioznosti i depresije, ali je ustanovljeno da ga nije uzimao nedelju dana prije smrti.

Prisjetimo se kako je Metju izgledao tokom svoje karijere: