Svijet

ALARMANTNO U RUSIJI! Proglašeno vanredno stanje i u Belgorodu

Autor Nevena Davidović

Kako je izjavio guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov, vlasti će odmah obavijestiti stanovništvo da se radi o federalnom režimu vanredne situacije.

Izvor: MONDO

U Belgorodskoj oblasti uveden je federalni režim vanredne situacije, saopštila je pres-služba Ministarstva za vanredne situacije nakon vanredne sednice vladine komisije za prevenciju i reagovanje na vanredne situacije, prenosi RIA Novosti.

"U skladu sa informacijama dobijenim tokom izvještaja, predlažem da se vanredna situacija koja je nastala u Belgorodskoj oblasti klasifikuje kao vanredna situacija na saveznom nivou i uspostavi savezni nivo reagovanja", rekao je šef Ministarstva za vanredne situacije Aleksandar Kurenkov.

On je naglasio da se u regionu radi na pružanju sveobuhvatne pomoći ugroženom stanovništvu, ali razmjere onoga što se dešava ne dozvoljava regionalnim vlastima da se same izbore sa posljedicama.

Šef Ministarstva za vanredne situacije je takođe proglasio nedopustivost neopravdanog povećanja cijena hrane i osnovnih namirnica i naložio članovima komisije da prate pitanja održavanja života.

Kako je izjavio guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov, vlasti će odmah obavijestiti stanovništvo da se radi o federalnom režimu vanredne situacije.

Podsjetimo, ukrajinske trupe zauzele su grad Sudža u Kurskoj oblasti. Uključenje ukrajinske novinarke iz ovog ruskog grada sugerisalo je da je grad sada pod kontrolom Ukrajinaca.

Prethodno je u Kurskoj oblasti uvedeno vanredno stanje i režim kontraterorističke operacije.