Svijet

Nastavnica (37) polno zlostavljala učenika! Užas u Engleskoj, majka dječaka pronašla uznemirujuće poruke

Autor Aleksandra Virijević

Nastavnica je zbog seksualnog zlostavljanja učenika osuđena na šest godina zatvora.

Izvor: Police Nottinghamshire

Nastavnica matematike iz Engleske uhapšena je zbog seksualnog zlostavljanja dječaka kojem je držala onlajn nastavu, piše BBC. Policija iz Notingamšira rekla je da se Holi Rouz Svini (37) sastala sa tinejdžerom u svom bivšem domu i u više navrata imala seskusalni kontakt s njim, iako je znala da je maloljetan.

Majka tinejdžera pronašla neprimjerne poruke

Majka dječaka je na WhatsAppu njegovog mobilnog telefona u maju prošle godine pronašla neprikladne poruke nastavnice i odmah obavijestila policiju. Nastavnica je u petak osuđena na kaznu od šest godina zatvora nakon što je priznala više krivičnih djela.

Nakon hapšenja Svini, policija je pronašla nekoliko uznemirujućih dnevničkih bilješki na njenom laptopu u kojima je detaljno opisivala zlostavljanje i spominjala dječakov uzrast. Ona je tvrdila da je na njene postupke uticalo dugtrajno loše mentalno zdravstveno stanje.

Iskoristila učenika

Nastavnica Holi Rouz Svini priznala je krivicu za upuštanje u seksualne odnose sa dječakom i za navođenje dječaka na seksualne aktivnosti. Zbog toga, ona je dodata i u registar seksualnih prestupnika, te joj je izrečena zabrana prilaska i svaki kontakt sa žrtvom. Policijska stručnjakinja za zlostavljanje djece Det Kon Keli Bringhurst rekla je da je slučaj "užasna povreda povjerenja" od strane nekoga ko provodi vrijeme sa "ranjivim djetetom".

"Umjesto da ga podučava matematici, ona ga je cinično iskoristila za zadovoljavanje vlastitih seksualnih potreba", kazala je Keli Bringhurst.