Svijet

NAJVEĆI UKRAJINSKI NAPAD DRONOVIMA IKADA NA RUSIJU! Udar na 650 km od granice, odatle polijetali MiG-31K

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Vlasti u Moskvi su objavile da je Ukrajina izvela masovni napad tokom noći na ciljeve u Rusiji.

Izvor: Printscreen

Kijev indipendent prenosi navode Kremlja da je uništeno 117 dronova i četiri rakete.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je protivvazdušna odbrana (PVO) oborila 37 dronova i četiri rakete iznad Kurske oblasti, kao i 37 bespilotnih letjelica iznad Voronješke oblasti.

Navedeno je da je uništeno i 17 dronova iznad Belgorodske oblasti, 11 iznad Nižnjenovgorodske oblasti, devet izmad Volgogradske oblasti, tri iznad Brijanske oblasti, dva iznad Orjolske oblasti i jedan iznad Rostovske oblasti.

Ovo je, ukoliko Kijev zvanično potvrdi da stoji iza ove akcije, najveći napad dronovima koji je Ukrajina izvela u Rusiji od početka rata.

U prethodnom velikom napadu izvedenom u maju Kremlj je tvrdio da je oborio 102 ukrajinske bespilotne letjelice.

Na ruskim Telegram kanalima pojavili su se izvještaji o eksplozijama u selu Savaslejka u Nižnjenovgorodskoj oblasti, gdje se nalazi vazduhoplovna baza, na oko 650 kilometara od granice s Ukrajinom.

Navodi se da su se na aerodromu u toj bazi nalazili ruski borbeni avioni, uključujući MiG-31K, letjelice koje nose balističke rakete Kinžal kojima Rusija gađa Ukrajinu.

Eksplozije su zabilježene i u gradu Borisoglebsk u Voronješkoj oblasti, gdje se nalazi još jedan ruski vojni aerodrom, kao i blizini vazduhoplovne baze Baltimor (Malševo) u istoj toj oblasti.