Svijet

IRAN KREĆE U NAPAD NA IZRAEL ZA 24 SATA? Projektili i dronovi spremni, nižu se upozorenja!

Autor Nevena Davidović

Iran bi mogao da napadne Izrael za manje od 24 sata.

Izvor: Profimedia

Iran i njegovi saveznici mogli bi da napadnu Izrael u naredna 24 sata u znak odmazde za ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanijea krajem jula, izvijestio je u ponedeljak Foks njuz, pozivajući se na izvore sa Bliskog istoka.

"Zvaničnici na Bliskom istoku vjeruju da smo dostigli nulti sat", izvestio je dopisnik Foks njuza.

"Ili uopšte neće biti napada, ili bi mogao biti večeras", rekao je izvor blizak iranskom režimu za Fajnenšel tajms .

"Čekanje smrti je teže od same smrti", naveo je izvor.

"Iran je pokrenuo kampanju psihološkog ratovanja kako bi držao izraelske vojne, bezbjednosne i logističke sposobnosti na ivici, uskraćujući stanovnicima okupiranih teritorija bilo kakav osjećaj smirenosti", dodao je izvor.

Zapadni lideri izdali su zajedničko saopštenje u kojem upozoravaju Iran i njegove saveznike na bilo kakav napad koji bi "dodatno eskalirao regionalne tenzije", preneo je Foks njuz.

Evropski lideri iz Francuske, Nemačke i Velike Britanije pozvali su Izrael i Hamas da ne odlažu povratak za pregovarački sto kako bi se dogovorili o sporazumu o prekidu vatre, dok se Liban priprema za širi rat, a ISIS planira oživljavanje.

Hamas je u nedelju rekao da neće učestvovati u zakazanim pregovorima o prekidu vatre i sporazumu o oslobađanju talaca osim ako posrednici ne iznesu plan zasnovan na prethodnim razgovorima.

Iran je pripremio svoje raketne i bespilotne jedinice, slično koracima preduzetim pre neviđenog napada Teherana na Izrael u aprilu, prema visokim zvaničnicima u Vašingtonu i Jerusalimu koje je citirao izraelski novinar Barak Ravid.

Tagovi