Svijet

NAKON UBISTVA TRI DJEVOJČICE NAPADNUTA I MAJKA: Drama u Londonu, radnik se bacio na napadača

Autor Miloš Škrbić

Bolničari su rekli da su žena i djevojčica odvedeni u "centar za traumu". Iz policije su dodali da njihovo stanje trenutno nije poznato.

Izvor: youtube/screenshot/DragonEmergencyVideos

U Londonu su na trgu nožem napadnute 11-godišnja djevojčica i 34-godišnja žena.

U objavi na X, Met policija je rekla da je muškarac uhapšen i odveden u pritvor, dodajući da policija ne vjeruje da postoje "nepoznati osumnjičeni".

Bolničari su rekli da su žena i djevojčica odvedeni u "centar za traumu". Iz policije su dodali da njihovo stanje trenutno nije poznato.

Radnik u prodavnici koji je pomogao u zaustavljanju napada rekao je za BBC da je čuo "vrisak", kao i  da je "skočio na napadača i nogom odbacio nož od njega".

Policijski službenici su na mjestu događaja, koje se nalazi u jednoj od najprometnijih turističkih četvrti glavnog grada.

Podsetimo ovaj napad je podgrejao tenzije, koje se u Engleskoj već osjećaju nakon što su u školi plesa ubijene tri djevojčice.

Devetogodišnja Alis Dasilva Agijar, šestogodišnja Bebi King i sedmogodišnja Elsi Dot Stankomb ubijene su u napadu na času plesa na temu Tejlor Svift u Sautportu. U napadu je ranjeno još osmoro djece i dvoje odraslih.

Zbog napada je uhapšen 17-godišnji tinejdžer iz Kardifa, ali policija prvobitno nije mogla da ga imenuje jer ima manje od 18 godina. Lažne tvrdnje i teorije zavere su odmah počele da se šire internetom, uključujući i da je ubica tražio azil. Neki sugerišu da je osumnjičeni stigao u Veliku Britaniju čamcem prošle godine..

Jedan otac troje djece je uhapšen zbog poziva na proterivanja migranta, pošto je među stanovništvom cirkulisala nepreovjerena informacija da je migrant ubio djecu.