Svijet

HITNO EVAKUISAN AJFELOV TORANJ! Incident u Parizu pred zatvaranje Olimpijskih igara

Autor Aleksandra Virijević

Nekoliko sati prije zatvaranja Olimpijskih igara u Francuskoj došlo je do incidenta na čuvenom simbolu Pariza.

Izvor: Profimedia

Francuska policija evakuisala je područje oko Ajfelovog tornja nakon što je muškarac viđen kako se penje na ovu parišku znamenitost, samo nekoliko sati prije završne ceremonije Olimpijskih igara, prenosi Asošijejted pres.

Muškarac, koji je bio bez majice, viđen je kako se u popodnevnim satima penje na toranj visok 330 metara. Nije jasno odakle je krenu sa penjanjem, ali je primjećen iznad olimpijskih prstenova koji krase drugi dio spomenika, odmah iznad prve osmatračnice. Policija je oko 15 časova evakuisala posjetioce iz tog područja. Neki od posjetilaca koji su kratko zadržani na drugom spratu tornja, pušteni su da izađu oko 30 minuta kasnije.

Ajfelov toranj bio je centralni dio ceremonije otvaranja, na kojoj je Selin Dion pjevala s jedne od njegovih osmatračnica. Međutim, toranj nije predviđen kao dio završne ceremonije, koja bi trebalo da počne u 21 čas, na Stadionu Francuska u sjevernom predgrađu Sen-Deni.

Incident se dogodio dok se Olimpijske igre privode kraju, a službe bezbjednosti u Parizu i širom zemlje preusmjeravaju svoju pažnju na završnu ceremoniju koja će označiti kraj Igara. Više od 30.000 policajaca raspoređeno je širom Pariza. Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Darmanen izjavio je da će oko 3.000 policajaca biti mobilisano oko Stadiona Francuska, dok će 20.000 policajaca i drugih pripadnika bezbjednosnih snaga u Parizu i oblasti Sen-Deni biti angažovano do kasno u noć, kako bi se osigurala bezbjednost poslednjeg dana Olimpijskih igara.