Svijet

"NE MOŽEŠ DA UĐEŠ U TAJ AVION, ZAKASNIO SI": Jurio da stigne na let, letjelica se srušila, svi poginuli

Autor Jana Desovski

Deset putnika je propustilo let aviona koji se srušio u Brazilu.

Izvor: MIGUEL SCHINCARIOL / AFP / Profimedia

Desetak putnika nije stiglo da uđe u avion koji se srušio danas u brazilskom mjestu Vinjedo, u blizini Sao Paola sa 57 putnika i četiri člana posade, od kojih niko nije preživio. Putnici se nisu ukrcali jer su zakasnili ili mislili da avion leti drugom aviokompanijom zbog čega su se uputili na pogrešan izlaz, javlja Globo.

Putnik koji je propustio let krenuo je iz Kaskavela, kaže da je insistirao da mu se dozvoli da se ukrca u avion.

"Rekli su mi: 'Dečko, ne možeš da uđeš u taj avion, jer je prošlo vrijeme ukrcavanja'. Čak sam ga i malo pritisnuo: 'Smjestite me u taj avion, moram da idem'. Onda je on rekao: 'Nema šanse, mogu samo da vam zamijenim kartu'", kazao je on.

Prema njegovim riječima, bilo je oko 10 ljudi koji su mislili da avion leti drugom avio-kompanijom i zbog toga se nisu ukrcali na let koji je krenuo sa regionalnog aerodroma Kaskavel.

"Hvala Bogu, nismo ušli u taj avion. Nismo znali da će letjeti kompanijom (Voe Pass), mislili smo da će to biti sa Latamom, a Latam je bio zatvoren. Čak sam stigao i ranije (na aerodrom) i čekao sam i čekao i ništa", rekao je on, prenosi Telegraf pisanje Tanjuga.

Drugi putnik, koji je takođe propustio let, kaže da se posvađao sa zaposlenim da bi mogao da se ukrca, ali da su ga odbili. On smatra da ga je radnik spasio od tragedije. Kaže da je propustio let jer je pogrešio aviokompaniju: let je bio kompanije Voepas, a mislio je da je iz Latama.

"Stigao sam ovdje u 9:40 i šalter za kompaniju Latam je bio zatvoren. Kada sam došao, ovdje sam čekao da vidim da li će da se otvori, inače na aerodromu uvek ima nekoga na šalteru, ali nije bilo nikoga. Čekao sam, a informacija nije bilo. Kada sam sišao, čekao sam, u 10:41, posvađao sam se sa njim (zaposlenim), on mi je spasao život, rekao je on.

Putnički avion sa 61 putnikom i članova posade srušio se juče u brazilskom mjestu Vinjedo, u blizini Sao Paola, a u nesreći nema preživelih, javlja Globo. Prema informacijama prevoznika Voepass Linhas Aéreas, radi se o turboelisnom avionu ATR-72, koji se srušio na putu između Kaskavela i Guaruljosa.

U avionu je bilo 57 putnika i četiri člana posade. Gradska skupština Vinjedo saopštila je da u nesreći nema preživjelih, navodi brazilski Globo.