Svijet

U KURSKU PROGLAŠENO VANREDNO STANJE! Cijela Rusija je u pripravnosti, sve više se ZAKUVAVA

Izvor Kurir

U Kurskoj oblasti je proglašeno vanredno stanje na državnom nivou

Izvor: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

U Kurskoj oblasti je proglašeno vanredno stanje na državnom nivou, saopštila je pres-služba ruskog Ministarstva za vanredne situacije, pišu RIA Novosti.

Vanredno stanje se uvodi u slučaju katastrofe, udesa, opasnog prirodnog fenomena, prirodne ili druge nepogode koja može rezultirati ili je već dovela do ljudskih žrtava, oštećenja zdravlja ljudi ili životne sredine, značajnih materijalnih gubitaka i narušavanja života. uslovi stanovništva.

Vanredne situacije se klasifikuju u zavisnosti od oblasti u kojoj se dešavaju, broja poginulih ili povrijeđenih ili obima štete. Federalni režim za vanredne situacije je najviši koji postoji. Postoje i vanredne situacije na lokalnom, opštinskom, međuopštinskom, regionalnom i međuregionalnom nivou.

Pokušaj invazije ukrajinskih oružanih snaga u Kursku oblast

6. avgusta su ukrajinske jedinice pokušale su da zauzmu dio teritorije Sudžanskog okruga Kurske oblasti.

Kako je u srijedu naveo načelnik Generalštaba Oružanih snaga Valerij Gerasimov, ruska vojska je zaustavila napredovanje Oružanih snaga Ukrajine dublje u region. On je naglasio da će se operacija u Kurskoj oblasti završiti porazom neprijatelja i izlaskom na državnu granicu.

Prema podacima Ministarstva odbrane od četvrtka, tokom dvodnevnih borbi u regionu, Ukrajina je izgubila 660 vojnika i 82 oklopna vozila, uključujući osam tenkova, 12 oklopnih transportera, šest borbenih vozila pešadije i 55 oklopnih vozila.