Svijet

DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U RUMUNIJI: U stanju bijesa iskasapio majku, sestru i brata, DJELOVE TIJELA PAKOVAO U KESE

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Masakr se dogodio u ponedeljak u stanu u centru rumunske prestonice, a uhapšeni se sumnjiči da je u stanju bijesa nanio na desetine povreda svojim najbližima.

Izvor: Profimedia

Policija u Bukureštu uhapsila je juče muškarca (46) zbog sumnje da je ubio svoju majku (73), stariju sestru (47) i brata (44). Zločin je otkrio brat blizanac osumnjičenog, kada je došao do majčinog stana, zabrinut što ni sa jednim članom porodice ne može da stupi u kontakt.

Osumnjičeni je navodno sa iskasapljenim tijelima ostao satima u stanu, pokušavajući da ukloni tragove zločina. Policija je stigla tek po pozivu brata blizanca osumnjičenog, koji je juče pokušavao da uđe u majčinu kuću, ali nije mogao.

Komšije pričaju da je osumnjičeni oduvijek bio čudan, "kao da mu nešto fali". Navode i da je ubijena žena ranije izbacila sina iz kuće, ali da se on potom vratio.

Rumunski mediji pišu da je osumnjičeni dva tijela uspio da upakuje u plastične kese, te da je brat pokušao da uđe u kuću dok je ubica "pakovao" treće tijelo.

"Kada je policija ušla on je bio miran. Pokazao je gdje je tijelo majke, a onda rekao da ima još dva tijela. U pitanju su brat i sestra. Svi imaju brojne ubodne rane, čak i više od 20 ubodnih rana", rekao je tužilac Aleksandru Anhel.

Osumnjičeni je, kako navode rumunski mediji, ranije imao zabranu prilaska majci zbog porodičnog nasilja, ali da je sama majka tražila da zabrana bude ukinuta. Komšije kažu da su šokirani zločinom, ali ne i pretjerano iznenađeni, jer su iz tog stana svako malo čuli svađu i dreku.

"To je često bila vriska, čulo se lupanje. Očekivao sam ovo...I druge komšije su znale da če do ovoga doći u nekom trenutku. Koliko smo ih samo puta slušali u toku noći kako se svađaju", ispričao je komšija.

Ipak, prije nekoliko dana uočili su nešto čudno.

"Kada bi krenula vriska, to bi trajalo, ali ovoga puta čuli smo samo glas sestre, baš glasan vrisak, i sve je odjednom utihnulo", ispričao je drugi komšija.

Ipak, znajući da osumnjičeni ima nasilan karakter i donekle upoznati sa istorijom porodice, bili su preplašeni da zovu policiju.

"Prije nekoliko nedelja vidio sam kako ga policija odvodi. Tada je tukao majku i policija ga je privela", ispričao je drugi komšija.