Svijet

UDARILI NA TRAMPA: Kamala i Volc održali prvi zajednički predizborni skup

Izvor Kurir

Volc, koji je guverner Minesote, govorio je pred hiljadama pristalica samo nekoliko sati nakon što ga je Haris predstavila kao svog potpredsjednika i kao „borca i patriotu“, prenosi BBC.

Izvor: Printscreen

Najvjerovatniji kandidat demokrata na predsjedničkim izborima Kamala Haris i njen potpredsjednikTim Volc održali su sinoć prvi zajednički predizborni skup, na Univerzitetu Templ u Filadelfiji.

Volc, koji je guverner Minesote, govorio je pred hiljadama pristalica samo nekoliko sati nakon što ga je Haris predstavila kao svog potpredsjednika i kao „borca i patriotu“, prenosi BBC.

Volc je na skupu govorio o svom odrastanju u malom gradu u Nebraski i pokušao da napravi poređenje sa Trampom.

„Tramp ne zna ništa o predsjedničkoj službi, jer je previše zauzet samim sobom“, rekao je Volc, koji je bivši narednik i fudbalski trener.

Guverner je takođe rekao da „jedva čeka“ raspravu sa republikanskom potpredsjednikom Džej Di Vensom, „to jest, ako je voljan da ustane sa kauča i da se pojavi na debati“.

U međuvremenu, kampanja republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa napala je Volca i nazvala ga „opasno liberalnim ekstremistom“.

„Baš kao Kamala Haris, Tim Volc je opasno liberalni ekstremista, a tim Haris-Volc je noćna mora svakog Amerikanca“, navela je kampanja.

Republikanci su ranije kritikovali Volca zbog njegovog kašnjenja u raspoređivanju Nacionalne garde da se izbori sa neredima nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda 2020.

Analitičari ocjenjuju da bi Volc mogao da pridobije glasače iz sela i radničke klase koji su naklonjeni Trampu u ključnim državama srednjeg zapada, poput Ajove, Viskonsina, Ilinoisa, Indijane i Kanzasa.

Haris i Volc mitingom u Filadelfiji započeli su svoju petodnevnu turneju, a takođe će govoriti na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji, koja se održava od 19. do 22. avgusta u Čikagu.