Svijet

Bajden i Kamala Haris u Kriznoj sobi! Bijela kuća na nogama, američke službe otkrile kako će Iran napasti Izrael

Autor Aleksandar Blagić

Američki predsjednik Džo Bajden snimljen je kako ulazi u Kriznu sobu zbog situacije na Blistom istoku.

Izvor: Adam Schultz / AFP / Profimedia

Tenzija na Bliskom istoku je na vrhuncu usled napada Irana na Izrael koji se očekuje zbog osvete za ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanija. Danas je Hamas izabrao novog vođu Jahju Sinvara koji se "proslavio" organizacijom napada na Izrael 7. oktobra 2023. godine, a američki predsjednik Džozef Bajden i američka potpredsjednica Kamala Haris viđeni su u ponedeljak kako ulaze u Kriznu sobu, piše "Hill".

Iran je optužio Izrael za napad u Teheranu, ali nisu dosad pružili konkretne dokaze za svoje tvrdnje, dok je Izrael negirao njihove optužbe. Još uvijek nema preciznih informacija kada će tačno Iran i Hezbolah pokrenuti napad na Izrael iako je u ponedeljak američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio da se napad očekuje tokom 24 do 48 časova.

Na sastanku u Bijeloj kući rečeno je da američke obaveštajne službe očekuju scenario sa dva talasa napada. Prvi napad bi potencijalno izveo Hezbolah koji je dobio razorno EMP oružje od Irana, a drugi napad bi izveo Iran i neki od njegovih saveznika.