Svijet

UKRAJINA UPALA U RUSIJU TENKOVIMA: Diverzanti pokušali da iznenade protivnike VIĐENE I MISTERIOZNE OZNAKE NA VOZILIMA

Izvor Kurir

Vojni blogeri navode na Telegramu da su diverzanti napredovali nekoliko stotina metara i da je došlo do sukoba sa ruskim trupama u Sudžanskom i Koronjevskom okrugu.

Izvor: Printscreen

Ukrajinska diverzantska grupa upala je prethodne noći sa nekoliko tenkova tokom u rusku Kursku oblast!

Vojni blogeri navode na Telegramu da su diverzanti napredovali nekoliko stotina metara i da je došlo do sukoba sa ruskim trupama u Sudžanskom i Koronjevskom okrugu.

"Pripadnici granične službe FSB i Oružanih snaga Ruske Federacije spriječili su prelazak granice" objavio je guverner Kurska.

Telegram kanal MASH navodi da je grupa diverzanata, koju je činilo oko 100 vojnika, primijećena oko 9 ujutru kad je pokušala da uđe na teritoriju Ruske Federacije u Sudžanskom okrugu Kurske oblasti. MASH navodi da su bili naoružani američkim puškama M4 i da su prije upada satima granatirali i dronovima napadali stambeni dio naselja Sudži.

Vojni blogeri navode da su Ukrajinci na svojim vozilima imali novu oznaku u obliku bijelog trougla.

Izvor: Telegram printscreen

"Najmanje 20 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine je poginulo dok je oko 50 povrijeđeno u pokušaju proboja. Bitka i dalje traje. Mješavina militanata iz RDK odnosno 22. oklopno-mehanizovane brigade i boraca terorističke odbrane vraćena je preko granice i trenutno se dokrajčuje uz pomoć artiljerije i avijacije. Neprijatelj se podelio u male grupe i raspršio po zasadima Sumske oblasti" navodi MASH.

Ukrajina je inače u Sumskoj oblasti poslednjih mjeseci gomilala trupe i opremu očekujući da će Rusija pokrenuti ofanzivu nakon napada na susjednu Harkovsku oblast.