Svijet

"NISMO IMALI VREMENA DA REAGUJEMO" Ruski pilot se katapultirao iz pogođenog aviona izvadio kameru i kipti od bijesa

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Ruski pilot snimio je svoj borbeni avion kako pada na zemlju nakon što se katapultirao!

Izvor: Twittter

Na snimku koji je objavljen na Telegram kanalu ruskog vojnog blogera Kirila Fedorova vidi se avion koji strmoglavo pada kroz oblake sa plamenom koji izbija iz jednog od njegovih motora.

Kamera se potom okreće i vidi se pilot koji se spušta padobranom noseći kacig sa vizirom i masku za kiseonik.

J*beno su nas oborili!' Uključen GPS, ali nema signala... Nismo imali vremena da reagujemo. Sve je gotovo... Bili smo j*beno visoko - govori pilot.

Nije jasno kad je i gdje tačno snimljen snimak. Fedorov tvrdi da je pilot preživio i da se priprema za nove borbene misije.

Silueta aviona sugeriše da je pilot upravljao letjelicom iz ruske porodice aviona Suhoj čijih nekoliko varijanti rusko vazduhoplovstvo trenutno rutinski koristi u sukobima u Ukrajini. Varijante uključuju originalni višenamenski borbeni avion Su-27 i njegove modernizovane i unapređene iteracije Su-30 i Su-35, ali i Su-34 koji je specijalno dizajniran za izvođenje bombardovanja i misija dubokih udara.

 Anton Geraščenko, nekadašnji savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, takođe je podijelio snimak.

Kako se katapultiranje dogodilo iznad oblaka i na znatnoj visini mogao bi biti pilot lovca Su-30/Su-35 ili bombardera Su-34. Avion je sudeći po mirnom ponašanju pilota pogođen duobko u ruskoj teritoriji - navodi Geraščenko.

Nevjerovatni snimak, podsjetimo, isplivao je samo nekoliko dana nakon što je Ukrajina dobila američke F-16.