Svijet

DRŽALA 2 MEDVJEDA KAO LJUBIMCE, POBJEGAO JEDAN I RASTRGAO JE! Uznemirujući snimak, sin gledao horor u dvorištu

Autor Jana Desovski

Aljona Masljanova je poginula kada ju je napao medvjed kog je držala u kavezu u dvorištu.

Izvor: X/Morbid Knowledge/Screenshot

Čuvenu rusku dreserku medveda ubila je jedna od dvije zveri koje je držala u svom domu. Aljona Masljanova (50) umrla je kada je predator pobjegao iz kaveza i skoro je pojeo. Tragedija se dogodila u selu Pargolovo, u blizini Sankt Peterburga u Rusiji.

Uznemirujući video prikazuje medvjedicu kako hoda oko lokve krvi. Masljanova je bila iz ruske cirkuske dinastije i takođe je nastupala sa medvjedima, zajedno sa suprugom Viktorom Masljanovom i sinom Aleksandrom (17).

Tinejdžer je vidio kako je njegova majka napadnuta dok je hranila medvjeda i on je uspio da pobjegne, alarmirajući hitnu pomoć. Policija je stigla, ali u početku nije mogla da uđe u prostorije jer je medvjed šetao oko tijela nesrećne žene.

Policija je stajala na krovu i posmatrala uznemirenu zvijer. Pozvani su lovci koji su upucali medveda, koji nije pokušao da pobjegne. Druga zvijer koju je držala u porodičnoj kući bila je smirena. Ženke medvjeda su se zvale Varja i Daša.

Ruski istražni komitet saopštio je: "Medvjed je napao ženu koja je držala dva medvjeda na svom imanju u selu Pargolovo. Žrtva je preminula na licu mjesta. Medvjeda koji ju je napao ustrijelili su policajci. Drugi medvjed je u ograđenom prostoru i ne predstavlja opasnost za druge. Preminula žena je bila profesionalni krotitelj i divlje životinje su živjele sa njom od 2015. godine."

Njen muž je došao na lice mjesta nakon što je stigla policija, a policajci su mu zabranili ulazak u područje gdje je njegova supruga umrla.