Svijet

KAMALA NEĆE NA "FOKS NJUZ": Tramp se izvlači, debata može, ali na drugoj televiziji

Autor Vesna Kerkez

Američka potpredsjednica Kamala Haris i njen izborni štab odbacili su poziv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa da u septembru učestvuje u televizijskoj debati na "Foks njuzu".

FOTOMONTAGE: Themenbild US Wahlen 2024. Donald TRUMP Republikaner und Kamal HARRIS Demokraten sind die Praesidentschfatskandidaten bei den US Wahlen am 5.Novemeber 2024, *** PHOTOMONTAGE Theme picture US elections 2024 Donald TRUMP Republican and Kamal HARRIS Democrat are the presidential candidates in the US elections on November 5, 2024,,Image: 891866211, License: Rights-managed, Restrictions: imago is entitled to issue a simple usage license at the time of provision. Personality and trademark rights as well as copyright laws regarding art-works shown must be observed. Commercial use at your own risk., Credit images as "Profimedia/ IMAGO", Model Release: no, Credit line: SVEN SIMON / imago stock&people / Profimedia
Izvor: SVEN SIMON / imago stock&people / Profimedia

Harisova insistira da se Tramp drži ranije dogovorenog nastupa na "ABC njuzu".

Tramp je juče na svojoj platformi "Social Truth" prihvatio prijedlog "Foks" televizije da se debata sa Herisovom održi 4. septembra u Pensilvaniji.

Iz izbornog štaba Herisove danas je saopšteno da se "Tramp uplašio i pokušava da se izvuče iz debate na koju je već pristao"

"On mora da prestane da se poigrava i da se pojavi na debati na koju se već obavezao", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da će Herisova biti tamo kako bi se obratila publici u takozvanom prajm-tajmu. "Spremni smo da razmotrimo i druge debate nakon one na koju su obje strane već ranije pristale", navodi se u saopštenju.

"Foks njuz" se generalno vidi kao naklonjeniji Trampu, a ABC Harisovoj.

Tramp je trebao da učestvuje u debati sa DŽozefom Bajdenom na kanalu "ABC Njuz" 10. septembra, prije nego što je Bajden suspendovao svoju kampanju za reizbor i podržao Harisovu da se kandiduje na njegovo mjesto krajem prošlog mjeseca.

Tramp je učestvovao u debati sa Bajdenom u junu u Atlanti u Džordžiji, koji je vodila stanica CNN. Bajden je djelovao slabo tokom debate i izgubio je tok misli u više navrata, a njegov slab nastup izazvao je krizu unutar Demokratske stranke, koja je na kraju dovela do povlačenja Bajdena.