Svijet

BURA U SVIJETU ZBOG OBJAVE DEMOKRATA NA X-u: Slučajno procurilo ime Kamalinog kandidata za potpredsjednika

Autor Nevena Davidović

Pretpostavlja se da će guverner iz Pensilvanije biti Kamalin kandidat za potpredsjednika.

Izvor: Celal Gunes / AFP / Profimedia

Slučajni ili namerni tvit jednog demokrate izazvao je haos na društvenim mrežama, nakon što se sugerisalo da je aktuelna potpredsjednica SAD Kamala Haris izabrala guvernera Filadelfije Džoša Šapira za svog potpredsjednika.

"Ponosna što sam se vratila sa toliko lidera iz cijelog našeg regiona koji podržavaju Kamalu Haris za predsednika i Džoša Šapira za potpredsednika!", napisala je gradonačelnica Filadelfije, Šarel Parker.

Ona je uključila video sa snimcima nedavnih konferencija za štampu koji su završavali porukom: "Džoš Šapiro za potpredsjednika".

Novinar Ernest Ovens je tada tvrdio da je od izvora čuo da bi objava trebalo da bude zakazana za ponedeljak, ali je slučajno ranije objavljena. Izvori su, međutim, za "Filadelfija Inkvajer" rekli da je objava jednostavno bila podrška Šapiru.

"Ovo nije najava ničega. Ovo je samo gradonačelnica koja pokazuje svoju podršku dugogodišnjem prijatelju za kojeg znamo da je jedan od ljudi koji se razmatraju za ovu poziciju", naveli su izvori.

Guverner Pensilvanije Šapiro se smatra jednim od favorita za Kamalinog potpredsjednika i provjeren je u njenoj kampanji.