Svijet

(VIDEO) Drama u Grčkoj, potonula luks jahta od 200.000€! Posada i gosti spašavali živu glavu

Autor Jana Desovski

Luksuzna jahta je potonula u Grčkoj.

Izvor: Instagram/topyacht/Screenshot

Pojavili su se šokantni snimci momenta kada je luksuzna italijanska jahta počela da tone u blizini grčkog ostrva samo dva meseca nakon što je potpuno renovirana.

Jahta "Ethos" dužine 46 metara, plovilo za čije iznajmljivanje treba da se plati neverovatnih 213.375 evra nedeljno, počela je da tone juče u Grčkoj nakon što je jedan od članova posade slučajno ostavio širom otvorena vrata i nije imao vremena da ih zatvori zbog brzine vode koja je nadirala.

Jahta sa malteškom zastavom se iznajmljuje za do 12 gostiju. Poseduje pet kabina, teretanu, đakuzi na palubi, džet ski, a tek nedavno je kompletno renovirana. Cena ove jahte se procenjuje na 16 miliona funti.

Pet turista se bezbedno iskrcalo sa pet članova posade, izvestila je juče Prototema, nakon što je brod izvučen na obalu. Šokantni klipovi pokazuju da je plovilo bilo van ravnoteže u vodama oko Kefalonije, popularnog ostrva u Jonskom moru.

Kapetan sprečio potpunu katastrofu

Na snimcima se vide talasi koji udaraju o krmu jahte koja je lebdela na prilično velikoj udaljenosti od obale. Brod se zatim nagnuo udesno i počeo da tone, ali je kapetan uspeo da spreči totalnu katastrofu premestivši ga u pliće vode.

potonula jahta u grčkoj
Izvor: Youtube/ Proto Thema

Obim štete još nije poznat, ali se smatra da će jahta morati da prođe značajne popravke i da će možda morati da se ponovo renovira. Ronioci su juče dobili zadatak da očiste vodu iz broda koji je ležao na istočnoj strani Kefalonije.

BONUS VIDEO:


Tagovi