Svijet

PIPA SE DOLJE, OBLIZUJE JEZIK U SUDU, A ČEKA GA SMRTNA KAZNA: Žene balave za njim, a on želi samo ovu plavušu!

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Amerikanac Vejd Vilson osuđen je za brutalno ubistvo dvije žene, i prijeti mu smrtna kazna. Ipak, ono što čudi je to da ga žene obožavaju, i redovno pišu pisma njemu, ali i sudu da ga umjesto na smrtnu kaznu, osude na doživotni zatvor.

Izvor: Printscreen

On će biti osuđen za ubisto Kristin Melton (35) i Dajan Ruiz (43), a obije je ubio u oktobru 2019. godine.

Vilson, koji je inače sa Floride, prvu žrtvu Kristinu upoznao je u baru. Sledeći dan su izašli na sastanak, a ona nije ni slutila da će je Vejd zadaviti u njenoj kući. Druga žrtva, Dajana, išla je na posao kada joj je Vilson prišao u automobili i pitao je za pravac. Kada je stala i počela sa objašnjvanjem, Vejd ju je oteo.

Na sudu je svjedočio i njegov otac koji je rekao da mu je sin priznao da ju je zadavio, a kada je shvatio da još diše, onda je "nastavio da je gazi". Njeno tijelo pronašli su nekoliko dana kasnije na polju u blizini.

Njegovi advokati su podnijeli zahtjev za ponovno suđenje ili za oslobađajuću presudu za ubistvo Kristine Melton, ali nije poznato da li će biti odobreno.

Kancelarija je saopštila da je Vilson prihvatio 279 zahtijeva za povezivanje i da je poslao 754 fotografije - od kojih su 163 odbijene zbog "njihove neprikladne prirode".

Pisma mu pišu ljudi, pretežno žene, koje mole porotu i sudije da se sažale i ne osude ga na smrtu kaznu. Takođe, ženu su osnovale grupe podrške Vilsonu, "Sačuvajte Vejda Vilsona" na TikToku, kao i na Instagramu.

"Kao neko kome je bezuslovno stalo do Vejda, duboko sam razmišljala o težini situacije i uticaju vaše odluke. Iako razumijem težinu počinjenog zločina, vjerujem da bi doživotna robija dala Vejdu priliku da razmisli, pokajte se i dajte pozitivan doprinos unutar granica zatvora", stoji u jednom od pisma, piše newsweek.

Zakon Floride zahtijeva da najmanje osam porotnika glasa za smrtnu kaznu. Deset od 12 porotnika u sudnici okruga Li u Fort Majersu glasalo je prošle nedelje za smrtnu kaznu.

U drugom pismu žena po imenu Lindzi Bran traži da se Vilson liječi i da mu se posvete zbog njegovim problema sa mentalnim zdravljem.

 "Ne kažem da ne treba da služi kaznu za zločine koje je počinio, ali nisam sigurna da bi smrtna kazna bila najbolja opcija. Ovo će i dalje ostaviti gospodina Vilsona u zatvorskom sistemu na potencijalno godinama čekanja i on će i dalje imati problema sa mentalnim zdravljem, neće riješiti problem ili osobu i neće vratiti dvije žene koje je ubio", piše Lindzi.