Svijet

ĆERKA POLITIČARA POGINULA PRED VJERENIKOM: Užasavajuća scena, Vanesa se 13 minuta borila za život

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Ćerka ekvadorskog političara poginula je u jezivoj saobraćajnoj nesreći u Londonu

Izvor: Printscreen/ twiter

Vanesa Sagnij de la Bastida (28) udarena je dok je sa svojim vjerenikom Majklom Vilijamsom prelazila ulicu u blizini Vandsvort mosta u zapadnom Londonu. Vozač "mercedesa" Oktavijan Kadar (39) vozio je duplo brže nego što je dozvoljeno i odbacio Sagnij na obližnju ogradu.

Djevojka je zadobila povredu glave i preminula je 13 minuta kasnije uprkos naporima ljekara koji se zatekao na mjestu nesreće da je spasi.

Tragedija se dogodila 16. marta 2022. godine nešto posle 22 sata.

Tužilac Amanda Hilton rekla je u ponedeljak na početku suđenja da je Kadar kobne večeri vozio brzo žureći da stigne do svoje djevojke.

Vilijams je pritisnuo dugme na semaforu i pogledao udesno. Put je bio čist tako da su počeli da prelaze ulicu. Dok su prelazili iznenada su čuli da iz pravca kružnog toka velikom brzinom dolazi auto. Vilijams je potrčao napred dok je Šarlot krenula nazad na trotoar i "mercedes" je naletIo na nju - rekla je Hilton.

Vilijams, koji je bio svjedok sudara, rekao je policiji da je Šarlot udarena u lijevu stranu haubom automobila i da je gledao kako je odbačena na ogradu.

Čuo je kako vrišti i onda vidio kako sleće na zemlju - rekla je Hilton.

Svjedoci su pre nesreće čuli zvuk "sportskog automobila" koji ubrzava. Jedan svjedok je izjavio da je Sagnij dvaput napravila salto u vazduhu prije nego što se začuo udarac.

Optuženi je tvrdio da se Viljams zaustavio nasred ulice i vukao djevojku napred-nazad. Kadar je takođe rekao da je put bio mokar i da nije bilo bezbjedno da se zaustavi na vrijeme.

Tužilac je međutim rekao da je forenzički ekspert zaključio da je Kadarov automobil išao prosečnom brzinom od skoro 95 kilometara na sat u zoni gde je dozvoljena brzina od 32 kilometra na sat.

- Da je optuženi vozio dozvoljenom brzinom par bi uspio da završi svoj prelazak do saobraćajnog ostrva. Kadar se nalazio na putu koji je dobro poznavao. Išao je da vidi svoju devojku posle posla. Mora da je znao da tamo postoji pešački prelaz - rekla je Hilton.

Dvojica mladih pilota Rajanera, podsetimo, poginula su nedavno u saobraćajnoj nesreći na putu ka aerodromu u Liverpulu!