Svijet

TINEJDŽER UZEO VOLAN, PA GAZIO DJECU! Kamere ga snimile kako beži: Ubio dječaka, majka vrištala nad tijelom sina

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Tinejdžer (16) udario je autom na parkingu u rumunskom gradu Pantelimonu brata i sestru koji su u tom trenutku bili s majkom. Dječak je na licu mjesta proglašen mrtvim, dok je djevojčica sa teškim povredama hitno prevezena u bolnicu.

Izvor: Printscreen

Nakon duge operacije ljekari su djevojčici morali da amputiraju nogu.

Tinejdžer, koji ih je udario na parkingu nije imao vozačku dozvolu, a nakon što je udario četiri automobila i pokosio djecu, pobjegao je sa parkinga.

Trenutak dok bježi sa parkinga snimile su nadzorne kamere.

Marija, majka povrijeđene djece, jedva je stajala na nogama nakon užasne tragedije koja ih je zadesila.

"Čuo sam jauke, to je bila njihova majka. Udario je dvoje djece, to je velika tuga, žalost. Zgnječio ih je, svuda je bilo krvi", rekao je jedan od očevidaca nesreće.

Kasnije je istragom utvrđeno da je sa tinejdžerom u kolima bio i njegov prijatelj. Njima je rođak dao automobil da se s njim provozaju nekoliko krugova po komšiluku.

"Dao sam auto na popravku. Poslao sam svog rođaka sa ovim dečkom da se provozaju i vidite šta se dogodilo. Još sam u šoku, ne mogu da vjerujem da sam mu dao auto i da se ovako nešto dogodilo", rekao je vlasnik automobila kojim su djeca udarena.

Tinejdžer, koji je udario djecu na parkingu se nakon nekoliko sati sam predao policiji.

On je odmah saslušan, a takođe je i sa inspektorima otišao na mjesto nesreće kako bi rekonstruisali cio događaj.

Njemu je određeno zadržavanje, a tužilaštvo će ga teretiti za ubistvo iz nehata, nanošenje teških tjelesnih povreda i upravljanje vozilom bez vozačke dozvole.

Rumunija spada u države EU sa najviše saobraćajnih nesreća. U prosjeku pet osoba dnevno pogine u saobraćajnim nesreća,a a najmanje desetoro njih završi sa težim tjelesnim povredama.