užas u nemačkoj

Otac i sin izgoreli u "poršeu"! Sumnja se na ilegalne trke, vozili preko 200 kilometara na sat

Autor Jana Desovski

Otac i sin su poginuli u nesreći u Njemačkoj kada su sletjeli sa puta pri brzini od 200 kilometara na sat.

Izvor: Twitter/@pizzaital/Screenshot

U gradu Una u njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 20.15 poginuli su otac i sin. Kako prenose njemački mediji, a prenosi portal Feniks, otac i sin su poginuli tokom ilegalne automobilske trke.

Njemački mediji javljaju da su otac i sin poginuli u automobilu Porše.

Kako prenosi Feniks, na raskrsnici Dortmund/Una 52-godišnji vozač izgubio je kontrolu nad automobilom vrijednim oko 200.000 eura. Nakon toga, porše je preletio nekoliko stotina metara preko travnate površine pored puta i male šume. Kada se automobil zaustavio, izbio je požar.

Kako prenose njemački mediji, otac i sin su izgoreli u olupini vozila na mjestu udesa, nisu imali šanse. Policija prvobitno nije mogla da utvrdi njihov identitet i u toku je istraga kako bi se utvrdilo zašto je vozač izgubio kontrolu nad sportskim automobilom.

Sumnja na ilegalnu trku

"Postoji početna sumnja da su u pitanju ilegalne trke motornih vozila", rekao je portparol policije. Kako je u četvrtak ujutro saopštila policija, u trci je učestvovao i drugi automobil, prema informacijama dobijenim od svjedoka.

Prema informacijama objavljenim u njemačkim medijima, vozač je navodno jurio ka izlazu na autoput brzinom većom od 200 km/h, zbog čega je vjerovatno proklizao Porše na opasnoj krivini. Tragovi kočenja se protežu na više od 250 metara, a ograničenje brzine na toj dionici je 120 km/h, prenosi Feniks.