Svijet

BIJELA AJKULA OD 3 METRA RASTRGLA MUŠKARCA! Njegovu nogu pronašli na plaži, hirurzi će pokušati da je prišiju

Autor Jana Desovski

Hirurzi će pokušati da prišiju nogu surferu kog je napala velika bijela ajkula.

Izvor: Twitter/@elmundoes

Noga dvadesettrogodišnjeg Australijanca, kog je napala velika bijela ajkula dok je sufovao blizu obale Novog Južnog Velsa, nađena je na plaži blizu mjesta gdje je napadnut, a hirurzi će pokušati da je prišiju.

Kai Makenzi napadnut je blizu Port Makvirija juče prijepodne, a i dalje se nalazi u kritičnom ali stabilnom stanju. Iako mu je ajkula odgrizla nogu, ona je pronađena na plaži nešto posle napada, stavljena u led i odnijeta u bolnicu 200 kilometara udaljenu od mjesta napada.

Hirurzi se nadaju da će moći da je prišiju, ali još nije poznato kako je zahvat protekao.

Surfer je uspio da se odbrani od ajkule i uprkos ozbiljnoj povredi uspio da "uhvati" talas i vrati se na obalu, gdje su mu prolaznici pomogli i zaustavili krvarenje.

Policajac van dužnosti, koji je šetao psa na plaži, iskoristio je povodac da stegne nogu iznad rane i uspori krvarenje dok hitna pomoć nije stigla. Makenzi je brzo prebačen u lokalnu bolnicu, a onda i helikopterom prevezen u bolnicu u Njukaslu (Australija) gdej je u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Biolozi i stručnjaci pregledali su dasku i fotografije incidenta i utvrdili da je za napad odgovorna velika bijela ajkula od oko tri metra dužine. Nesrećni Australijanac se tek vratio surfovanju nakon što se oporavio od povrede vrata.