Svijet

"BIO SAM PRIMORAN DA PRIMIM METAK ZA DEMOKRATIJU" Oglasio se Tramp nakon ostavke šefice Tajne službe

Autor Aleksandar Blagić

Oglasio se Donald Tramp nakon što je šefica američke tajne službe podnijela ostavku.

Izvor: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

Bivši američki predsjednik Donald Tramp oglasio se nakon što je šefica Tajne službe Kimberli Čitl podnijela ostavku. Ona je, da podsjetimo, bila na udaru kritika jer nije adekvatno obezbijedila bivšeg američkog predsjednika na koga je pucao u Pensilvaniji 13. jula.

"Bajden/Haris administracija me nije zaštitila na adekvatan način zbog čega sam bio primoran da primim metak za demokratiju. BILA MI JE VELIKA ČAST DA TO URADIM", napisao je Tramp na društvenoj mreži "Truth".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Kimberli Čitl je bila na udaru žestokih kritika od strane članova odbora Predstavničkog doma na saslušanju o postupcima Tajne službe za vrijeme mitinga Trampa 13. jula u Batleru u Pensilvaniji. Na saslušanju, ona je odbila da podnese ostavku i ot je obrazložila riječima da je najkvalifikovanija osoba na čelu Tajne službe.

Pokušaj ubistva bivšeg predsjednika Donalda Trampa 13. jula je najznačajniji operativni neuspjeh Tajne službe u decenijama. Tajna služba u potpunosti sarađuje sa tekućim istragama o incidentu. Ta osoba je identifikovana kao sumnjiva”, izjavila je ona tokom saslušanja pred Nadzornim odborom Predstavničkog doma.