Svijet

SNIMLJEN MOMENAT KADA DJEVOJKA ULAZI U RESTORAN I GOVORI DA JE SILOVANA! Drama u Parizu, za njom ušao i sumnjivac

Autor Jana Desovski

Snimljen je trenutak kada djevojka ulazi u restoran u Parizu i govori da je silovana.

Izvor: X/@7NewsAdelaidea

Nadzorna kamera uhvatila je trenutak kada vidno uznemirena djevojka ulazi u restoran u Parizu i kaže da su je upravo silovala petorica muškaraca. Ali trenutak kasnije, jedan od muškaraca koji ju je navodno napao ulazi u isti objekat.

Francuske vlasti pokrenule su istragu o napadu koji se dogodio u subotu rano ujutro u okrugu Pigal, samo nekoliko dana prije početka Olimpijskih igara. Napadnuta žena provela je petak uveče u barovima oko kabarea Mulen Ruž, kada joj je prišla petorica muškaraca.

Ona je policiji ispričala da ju je oko 5 ujutru napala grupa od pet muškaraca i brutalno silovala, nakon čega je pobjegla i potražila utočište u restoranu. Na snimku se vidi prestravljena 25-godišnjakinja kako se savija u restoranu i moli vlasnike za pomoć dok osoblje i drugi gosti pokušavaju da je utješe.

U restoran tada ulazi muškarac, a žena otkriva da je on član grupe koja ju je maločas napala. Navodni silovatelj joj tada prilazi i tapše je po leđima, a zatim naručuje hranu. Zaposleni su se potom sukobili sa navodnim silovateljem i izbila je tuča, nakon čega je muškarac napustio restoran.

Ubrzo stiže policija i razgovara sa napadnutom ženom. Haljina joj je bila prevrnuta i na nekim mjestima pocijepana, a rekla je i da je izgubila telefon.

Snimak će vjerovatno biti ključni dokaz u istrazi francuskih vlasti o incidentu. Rečeno je da je žena bila "dezorijentisana i da nije znala ni riječ francuskog" dok je opisivala šta se dogodilo policiji. Ona navodno nije mogla da pruži detalje o tačnoj lokaciji ili okolnostima napada.

Njeno sjećanje na veče je veoma maglovito, ali kaže da ju je silovalo pet muškaraca", rekao je izvor iz istrage.

"Viđena je kako zbunjena luta po Pigalu. Pariski tužioci odbili su da komentarišu snimak u utorak, ali su potvrdili da je pokrenuta istraga o optužbama za "grupno silovanje".

Oni su rekli da još nisu uhapšeni i da nisu objavili opise osumnjičenih napadača. Portparol policijskog sindikata rekao je da je žena trebalo da se vrati kući u Australiju u ponedeljak, ali je umjesto toga ostala u Francuskoj da pomogne u istrazi.

Portparol policije je rekao: "Sada je neophodno utvrditi šta se tačno dogodilo te večeri, na osnovu snimaka i drugih tehničkih dokaza."

Tagovi