Svijet

DIREKTORKA TAJNE SLUŽBE PODNIJELA OSTAVKU ZBOG ATENTATA NA TRAMPA

Izvor Kurir

Direktorka američke tajne službe Kimberli Čitl u utorak je podnijela ostavku, prenosi CNBC,

Izvor: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

Naime, kako prenosi ovaj portal odluka je uslijedila nakon široko rasprostranjenog gnijeva zbog toga što njena agencija nije uspjela da spriječi pokušaj ubistva bivšeg predsjednika Donalda Trampa na predizbornom skupu u Pensilvaniji ranije ovog mjeseca, javlja CNBC.

Njena ostavka, kako je prvi izvijestio NBC njuz pozivajući se na izvore, uslijedila je dan nakon što su je osudili članovi odbora Predstavničkog doma na saslušanju o postupcima Tajne službe nakon kojih je uslijedio Trampov miting 13. jula u gradu Batler.

Na tom saslušanju, Čitl je odbila da podnese ostavku, rekavši da je ona najkvalifikovanija osoba na čelu Tajne službe, koja je odgovorna za zaštitu predsjednika, potpredsjednika, članova njihovih porodica i vodećih predsjedničkih kandidata.

Tramp, koji je republikanski kandidat za predsjednika SAD, za dlaku je izbjegao da ga u pucnjavi ubije 20-godišnji naoružani napadač Tomas Kruks. U pucnjavi je poginula jedna osoba koja je prisustvovala, a dva muškarca su teško povrijeđena.