Dekan Moskovskog univerziteta isprozivao Kamalu Haris

"KAMALA SA NUKLEARNIM DUGMETOM JE GORA OD MAJMUNA SA GRANATOM": I Rusi se žestoko obrušili na potpredsjednicu SAD

Autor Uroš Matejić

Dekan Moskovskog državnog univerziteta isprozivao Kamalu Haris u emsiji.

Izvor: YouTube/ WION/Russian Media Monitor

Putinovi propagandisti i ruski mediji oštro su kritikovali potpredsjednicu SAD Kamalu Haris nakon što je predsjednik Džo Bajden odustao od predsjedničke trke. Podsjetimo, Bajden je u nedelju odustao od kandidature za novi predsjednički mandat pod sve većim pritiskom svojih kolega demokrata i podržao Kamalu, kao kandidata stranke, koja će se suočiti sa republikancem Donaldom Trampom na novembarskim izborima.

Cijelu situaciju su komentarisali i gosti na ruskoj državnoj televiziji. "Kamala sa nuklearnim dugmetom je gora od majmuna sa granatom", rekao je Andrej Sidorov, dekan Moskovskog državnog univerziteta, gostujući u emisiji Vladimira Solovjova, koju emituje državni TV kanal Rusija-1, prenosi Njuzvik.

U emisiji su se osvrnuli i na način na koji se Kamala Haris smije. Emitovali su isječak Trampa koji kaže: "Jeste li je ikada gledali kako se smije? Ona je luda. Znate, po nečijem osmjehu puno toga možete da zaključite".

U drugoj emisiji na kanalu Rusija-1, koju je Džulija Dejvis podijelila na društvenoj mreži X, nazvali su američku potpredsjednicu "samim đavolom". "Šta znamo o njoj? Ona je destilirano zlo. Bajden je barem predstavljao ostatak stare konzervativne Amerike. Haris je đavo u svom najčistijem obliku", rekao je Oleg Matvejčev, poslanik ruskog parlamenta.

Rus isprozivao Kamalu
Izvor: Youtube/Russian Media Monitor