Svijet

KAMALA HARIS DOBILA PODRŠKU DELEGATA! Ima dovoljno glasova da bude demokratski kandidat na izborima

Autor Ivana Vlajković

Kamala Haris je dobila podršku demokratskih delegata za predsjedničke izbore.

Izvor: ERIN SCHAFF / AFP/ PROFIMEDIA

Potpredsednica Kamala Haris dobila je podršku dovoljnog broja demokratskih delegata da postane kandidat stranke za predsjednika, prenosi "CBS News reports"

Kamala Haris dobila je podršku više od 1.976 delegata, pokazuje istraživanje AP-a. Navela je da je ponosna što je dobila veliku podršku i da se raduje zvaničnom prihvatanju nominacije. Delegati su ljudi koji su izabrani da predstavljaju svoje izborno područje na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji (DNC), ključnom partijskom događaju za nominovanje.

Odobrenja delegata nisu obavezujuća. Delegacije iz najmanje 27 država podržavaju Kamalu Haris, navodi CBS, prenosi BBC. Istraživanje je pokazatelj porasta podrške Kamali Haris nakon što je predsjednik Džo Bajden odustao od trke u nedelju. Od Bajdenove objave, milioni dolara donacija slili su se u njenu kampanju, a vodeće demokrate su stajale u redu da podrže njenu kandidaturu za demokratskog kandidata.

Haris se obratila zaposlenima u sjedištu svoje kampanje u Vilmingtonu u Delaveru, u ponedeljak uveče i navela da imaju 106 dana do izbora i da ih za to vreme čeka težak posao. Gospođa Haris je provela tim kroz svoju viziju zemlje i stavove za koje kaže da odvajaju ovu kampanju od Trampove, rekavši da bi rado stavila svoj dosije protiv njegovog.

"Naša kampanja je uvjek bila oko dvije različite verzije onoga što vidimo kao budućnost naše zemlje. Jedan se fokusira na budućnost, drugi na prošlost. Donald Tramp želi da vrati našu zemlju unazad... Vjerujemo u svjetliju budućnost koja otvara prostor za sve Amerikance", rekla je ona.