Svijet

POSLE POVLAČENJA BAJDENA! Trampov potpredsjednik Džej Di Vens: Kamala laže, a Džo je najgori predsjednik

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Vens je na Iksu napisao da je "Džo Bajden najgori predsjednik" u poslednjih 40 godina. "Predsjednik Tramp i ja smo spremni da spasemo Ameriku, ko god da je predsjednički kandidat demokrata", dodao je on

Izvor: Youtube/WHAS11/Screenshot

Kandidat republikanaca za potpredsjednika SAD Džej Di Vens optužio je sinoć američku potpredsjednicu Kamalu Haris, optuživši je da laže o mentalnim sposobnostima predsjednika Džozefa Bajdena.

Pošto se 81-godišnji predsjednik SAD sinoć povukao iz trke za reizbor i podržao kandidaturu Kamale Haris, Vens je na Iksu napisao da je "Džo Bajden najgori predsjednik" u poslednjih 40 godina.

"Džo Bajden je najgori predsjednik u mom životu, a Kamala Haris je bila tik uz njega na svakom koraku. Tokom poslednje četiri godine, ona je potpisala Bajdenove politike otvorenih granica i zelene prevare koje su povećale troškove stanovanja i namirnica", napisao je Vens.

Vens, senator iz Ohaja i potpredsjednički kandidat Donalda Trampa, naveo je da je Haris odgovorna "za sve te neuspjehe" i dodao da je "gotovo četiri godine lagala o Bajdenovim mentalnim sposobnostima, opterećujući naciju predsjednikom koji ne može da radi taj posao".

"Predsjednik Tramp i ja smo spremni da spasemo Ameriku, ko god da je predsednički kandidat demokrata", dodao je Vens.

Prethodnih dana, kada su brojne demokrate pozivale Bajdena da se povuče, Vens je ukazivao da on treba da podnese ostavku na funkciju šefa države ako se povuče iz predsjedničke trke.

Na Kamalu Haris se večeras okomio i Glavni odbor Republikanske stranke, pošto je postala favorit za kandidata Demokratske stranke na novembarskim predsedničkim izborima.

"Svaki pojedinačni neuspjeh koji smo vidjeli od Džoa Bajdena – povlačenje iz Avganistana, kriza na granici, razorna inflacija i slabljenje Amerike u inostranstvu – isporučen je zajedno sa Kamalom Haris.

Ne samo da bi Haris bila katastrofa u Bijeloj kući, već je ona takođe pomogla Bajdenu da prikrije pogoršanje zdravstvenog stanja dok je na funkciji, što uništava njen kredibilitet", naveo je Glavni odbor Republikanske stranke.

Pošto je Bajden podržao Kamalu Haris u trci za predsjedničkog kandidata demokrata, to su učinili i brojne istaknute ličnosti te stranke, poput Bila i Hilari Klinton, ali ne i bivši predsjednik Barak Obama.