Svijet

PRVA REAKCIJA DONALDA TRAMPA! Javio se čim je čuo Bajdenovu odluku - evo koga očekuje na izborima!

Autor Aleksandar Blagić

Donald Tramp oglasio se nakon vijesti da se Džozef Bajden povlači iz predsjedničke trke.

Izvor: YouTube/screenshot/The Independent

Bivši predsjednik Amerike Donald Tramp oglasio se povodom šokantnih vijesti četiri mjeseca pred izbore u SAD-u. U telefonskom razgovoru sa novinarima "CNN-a" samo nekoliko minuta nakon vijesti da se Džo Bajden povlači iz predsjedničke trke, Donald Tramp je izjavio da "Bajden odlazi sa funkcije predsjednika kao najgori predsjednik ikada".

Trenutno nije poznato ko će biti kandidat Demokratske stranke na predstojećim izborima. Tramp smatra da će to biti Kamala Haris, aktuelna potpredsjednika Amerike, a rekao je i da "bi nju lakše pobijedio nego Bajdena".

Donald Tramp i Džo Bajden vodili su predizbornu debatu prije malo manje od mjesec dana i nakon nje je pojačan pritisak na Bajdena da se povuče zbog svog stanja, na momente otežanog govora i godina. Iako je samo tri godine mlađi, Donald Tramp je u toj TV debati na Bajdenov račun ispaljivao "strelice", poput one "Ne znam šta je rekao, a mislim da ne zna ni on". U međuvremenu, nakon TV debate koju je pratio cio svijet na Trampa je pokušan atentat i preživio je napad pucnjem iz snajperske puške na jednom mitingu. Već nekoliko dana kasnije vratio se predizbornoj kampanji. Američki predsjednički izbori biće održani 5. novembra.