Svijet

VELEOBRT U SLUČAJU ATENTATORA NA TRAMPA: Otkriveni ŠOKANTNI detalji o napadaču! (VIDEO)

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Atentator na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa, Tomas Metju Kruks nije bio član strjeljačkog tima, nije bio maltretiran uprkos prethodnim izvještajima, tvrdi škola.

Izvor: AP/Gene J Puskar, AP/The Bethel Park School District

Srednja škola koju je pohađao neuspjeli ubica Donalda Trampa, Tomas Metju Kruks ispravlja evidenciju o nekoliko tačaka o tinejdžerskim godinama poremećenog i misterioznog strijelca – uključujući poricanje tvrdnji da se okušao u njenom strjeljačkom timu, da je bio žrtva maltretiranja i da je prijetio da će pucati u školi, piše New York Post.

Srednja škola Betel Park "nema evidenciju" o Kruksu (20) koji se pokušao u timu za strijelce, navodi se u saopštenju.

Trener se ne sjeća da ga je sreo. Međutim, moguće je da je Kruks neformalno prisustvovao treningu, pucao i više se nije vratio - navodi se u saopštenju.

Nemamo evidenciju o tome - kažu u školi.

Dvojica bivših drugara iz razreda izjavila su ove nedjelje da se Kruks okušao u strjeljačkom odredu u školi Betel Park u Pensilvaniji, ali je izbačen zbog "komično lošeg" pucanja i da je davao zabrinjavajuće komentare.

Srednja škola Betel Park takođe je zavela u zapisnik kako je razbila "bolnu zabludu" da je Kruks bio maltretiran tokom srednjoškolskih godina.

Prema našoj evidenciji, Kruks je bio odličan učenik, redovno je pohađao školu i nije imao disciplinskih incidenata, uključujući one koji se odnose na maltretiranje ili prijetnje - insistira se u saopštenju, uz napomenu da škola "vodi detaljnu evidenciju, uključujući učinak, pohađanje, disciplinsku istoriju i zdravstvene kartone svih učenika".

https://www.youtube.com/live/SIIN1VpNXYI?si=1L9xQSeLeoallJcG
Betel Park je osudio optužbe da je Kruks koji je zavšio školu i maturirao 2022. godine ikada prijetio nasiljem školi.

2019. godine došlo je do nesrećnog incidenta koji je uključivao prijetnje koje je drugi učenik uputio određenim školskim administratorima. Taj incident je temeljno istražen i brzo riješen, a umiješani učenik je dobio odgovarajuću disciplinsku mjeru - objašnjavaju iz škole.

To nije imalo nikakve veze sa Tomasom Metjuom Kruksom.