Svijet

SKANDAL TRESE NAJBOGATIJU PORODICU DUBAIJA! Šeikova kćerka raznijela Instagram: "Razvodim se od tebe!"

Autor Jana Desovski

Veliki skandal trese najmoćniju porodicu Dubaija.

Izvor: Hhshmahra/youtube

Ćerka vladara Dubaija je, kako se čini, objavila svoj razvod na društvenim mrežama – samo dva mjeseca nakon što se porodila i dobila djevojčicu.

U objavi koja je podijeljena na verifikovanom nalogu Njenog Visočanstva, 30-godišnjakinja je rekla da prekida brak sa suprugom Šeikom Manom bin Mohamedom bin Rašidom bin Mana Al Maktumom.

Nije bilo zvaničnog komentara iz kuće Maktum, kraljevske porodice koja vlada Dubaijem i iz koje dolazi Mahra. 

U postu je pisalo: "Dragi mužu, pošto ste okupirani drugim stvarima, ovim proglašavam naš razvod, razvodim se od tebe, razvodim se od tebe i razvodim se od tebe.

Ponavljanje izjave Šeike Mahre "Razvodim se od tebe" čini se da ona koristi islamsku praksu poznatu kao trostruki talak, prenio je Bi-Bi-Si. Ova praksa je zabranjena u mnogim zemljama, ali obično omogućava muževima da se brzo razvedu od svojih žena tako što će tri puta reći "Razvodim se od tebe".

"Čuvaj se. Tvoja bivša žena", dodaje se u objavu na njenoj Instagram mreži.

Izvor: @hhshmahra/Instagram

Post princeze izazvao je šok u UAE, a mnogi stanovnici muslimanske zemlje spekulišu da je nalog Mahre možda hakovan. Prema zakonu UAE, muškarac musliman može imati četiri žene, pod uslovom da svima nudi jednak tretman.

Izvor: @hhshmahra/Instagram

Šeika Mahra je ćerka Mohameda bin Rašida Al Maktuma, vladara Dubaija i premijera UAE, čime je postao šef vlade svoje zemlje. Šeik je diplomirao na londonskom univerzitetu 2023. Ona je takođe otvoreni zagovornik ženskih prava.

Tagovi