Svijet

AUTOBUS PREVOZIO RADNIKE IZ "ZARE", PA DOŽIVIO TEŠKU NESREĆU! Povrijeđeno 45 ljudi, strašni snimci kruže mrežama

Autor Jana Desovski

Radnici Inditeksa su krenuli iz Barselone, a onda je autobus na pola puta završio zaglavljen u tunelu. Povrijeđeno je 45 ljudi.

Izvor: X/@VozDiasporaSV/Printscreen

Autobus sa radnicima Inditeksa zaglavio se danas u saobraćajnoj nesreći na ulazu u tunel i ostao gotovo u vertikalnom položaju u blizini Pineda de Mar, 73 kilometra od Barselone. U nesreći je povređeno 45 osoba, javile su službe za vanredne situacije.

Autobus sa 47 putnika saobraćao je iz Barselone za grad Tordera u severoistočnom regionu Katalonije, gde vlasnik modnog brenda Zara ima fabriku. Nesreća, čiji uzrok trenutno istražuje policija, dogodila se u 8.45 časova.

Desetine povređenih zbrinuto je u blizini ili su prebačeni u obližnje domove zdravlja.

Autobus je ostao zaglavljen u vertikalnom položaju

Tri putnika u kritičnom stanju prevezena su helikopterom u bolnice. Šef vatrogasnih službi Hordi Marti rekao je medijima da je izvlačenje putnika bilo teško jer je autobus ostao zaglavljen u gotovo vertikalnom položaju naslonjen na tunel. Vozač je poslednji izvučen. Vozači su upozoreni da izbegavaju tu oblast jer se očekuje da će radovi na uklanjanju autobusa trajati nekoliko sati.

Gradonačelnica Tordere Elisabet Megijas rekla je za TVE da se autobus "apsolutno normalno kretao od Barselone do Tordere".

Na pitanje o uzroku nesreće, ona je odgovorila da je u pitanju "čudan događaj, ali se to istražuje".

Izgleda da je autobus skrenuo sa puta, udario u ivicu tunela i prevrnuo se. Prema dosadašnjim informacijama, u udesu nije učestvovalo nijedno drugo vozilo.

BONUS VIDEO:

 (Index.hr/MONDO/J.D.)