Svijet

PREMINUO OTAC KOBIJA BRAJANTA

Autor Mladen Šolak

Legendarni košarkaš i trener preminuo je sa 69 godina

Izvor: Stephen Dunn / Getty images / Profimedia

Preminuo je otac Kobija Brajanta, bivši NBA košarkaš Džo Brajant (1954 - 2024). Bio je igrač Filadelfije, Klipersa, Hjuston Roketsa i nastupao je i u Italiji i Francuskoj, a posle toga bio je trener Los Anđeles Sparksa, tima u ženskoj NBA ligi.

Četiri i po posle pogibije svog sina Kobija i unuke Điđi Brajant, Džo Brajant preminuo je sa 69 godina u Filadelfiji, od posledica snažnog šloga nakon kojeg se nije oporavio.

Brajant je ostavio dubok trag u Evroči, u Italiji je igrao osam godina, od 1983. do 1991. godine i tu je njegov sin Kobi odrastao prateći italijanski fudbal, navijajući za Milan i učeći tamošnji jezik i kulturu.

Brajant senior, koji je navodno bio u povremeno "nategnutim" odnosima sa sinom kada je Kobi napravio veliku karijeru, vratio se profesionalno u Italiju u ljeto 2009. godine i vodio jednu sezonu klub Sebastijani Rijeti, u Napulju.

Uprkos svemu što je bio i što je napravio, s obzirom na to da mu je sin bio jedan od najvećih košarkaša svih vremena, o Brajantu senioru danas se ipak piše prije svega kao o "Kobijevom ocu".