Svijet

FORBS: TRAMP BOGATIJI ZA MILIJARDU DOLARA NAKON ATENTATA

Autor Anđela Vukčević Izvor forbes

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden izjavio je u intervjuu za NBC news da je pogriješio što je podsticao svoje pristalice da republikanski kandidat Donald Tramp bude “njihova meta”

Izvor: Profimedia

Donald Tramp pojavio se u Milvokiju sa zavojem preko uha na nacionalnoj konvenciji Republikanske stranke pošto je zvanično postao kandidat za predsjednika. Samo dva dana poslije atentata, bogatstvo mu je poraslo za više od milijardu dolara, objavio je Forbs. Bajden priznaje da je bilo neprimjereno kad je pozivao pristalice da “Trampa pogode u centar” ali je naglasio da je verbalno nasilje prije svega Trampov a ne njegov problem.

Zanimljiva biografija: Uša Vens, supruga Džeja Di Vensa, Trampovog kandidata za potpredsjednika

Uša Čilikuru Vens, supruga senatora iz Ohaja Džejmsa Dejvida Vensa koga je Donald Tramp imenovao za svog kandidata potpredsjednika, stavila je zasad tačku na svoju advokatsku karijeru. Vijest da je dala otkaz nije odjeknula u medijima, u odnosu na najnoviji uspjeh Džej Di-ja koji postaje ozbiljan politički igrač i stoji rame uz rame sa bivšim američkim predsjednikom SAD. Uša, sa impresivnim obrazovanjem, važi za tihu osobu, prijatelji je opisuju kao “knjiškog moljca”, dok suprug za nju kaže da je njegov “duhovni vođa”. Ko je “žene iz sjenke” koja je imala značajnu ulogu u političkom usponu svog supruga.

Bajdenov predizborni štab: Kamala Haris spremna za debatu sa Džej Di Vensom

Štab za kampanju američkog predsjednika Džozefa Bajdena saopštio je da je potpredsjednica Kamala Haris spremna da održi debatu sa kandidatom republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa za potpredsjednika – Džej Di Vensom.

“Haris je spremna za debatu sa Džej Di Vensom. Prihvatili smo predlog CBS news da učestvujemo u tom dijalogu”, rekao je portparol štaba Bajdenove kampanje Ti Džej Duklo u razgovoru sa novinarima odgovarajući na pitanje CNN. Štab Bajdenove kampanje je ranije prihvatio predložene datume za debatu kandidata za potpredsjednika – 23. jul ili 13. avgust.

Štab Trampove kampanje još nije prihvatio poziv, navodi CBS news. Republikanska stranka zvanično je danas nominovala Donalda Trampa za svog kandidata za predsjednika SAD na izborima u novembru. Tramp je prethodno na svojoj društvenoj mreži Truth Social objavio da će njegov kandidat za potpredsjednika biti senator iz Ohaja Džej Di Vens.

Bajden: Pogriješio sam, ali nasilna retorika je Trampov problem

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden izjavio je u intervjuu za NBC news da je pogriješio što je podsticao svoje pristalice da republikanski kandidat Donald Tramp bude “njihova meta”, ali je istakao da je nasilna retorika problem koji ima Tramp, a ne on.

“Bila je greška upotrebiti tu riječ. Mislio sam da se fokusiramo na njega. Usredsrijedite se na ono što radi, fokusirajte se na njegovu politiku i broj laži koje je izgovorio u debati. Nisam tip koji tako nešto kaže i koji je odbio da prihvati ishod izbora. Nisam tip koji je rekao da neće prihvatiti ishod ovih izbora. Fokus je na onome što on (Tramp) govori i na njegovoj ideji”, rekao je Bajden.

Bajden je 8. jula, govoreći o svom učinku u televizijskoj debati, donatorima rekao da ima jedan zadatak, a to je “da potuče Trampa”.

“Dosta je priče o TV debati. Treba ga pogoditi u centar”, rekao je tada Bajden.

Forbs: Donald Tramp bogatiji za više od milijardu dolara poslije atentata

Više od milijardu dolara je juče povećano neto bogatstvo bivšeg predsjednika Donalda Trampa, objavljuje Forbs, jer su akcije Trump Media – matične kompanije društvene mreže Truth Social – porasle nekoliko dana nakon atentata na Trampa, koji posjeduje većinski udio u kompaniji.

Akcije Trump Media & Technology Group su porasle 32 odsto na nešto manje od 41 dolara, što je treće najveće povećanje vrednosti ove godine poslije skoka 25. marta od 35 odsto.

Vrijednost Trampovog udjela u kompaniji od gotovo 65 odsto (ukupno 114,75 miliona akcija), porasla je na 4,6 milijardi dolara sa 3,5 milijarde koliko je iznosila u petak kada je zatvoreno trgovanje.

Akcije Trump Media su prethodno zatvorene na više od 40 dolara 12. juna, kada je Trampov udio bio procijenjen na nešto ispod 4,7 milijardi dolara, prije nego što su pale ispod 28 dolara prošle nedjelje.

Tramp ima neto bogatstvo od 6,6 milijardi dolara, što ga svrstava među 500 najbogatijih ljudi na svijetu, prema posljednjim procjenama Forbs.

Njegovo neto bogatstvo je poraslo na više od osam milijardi dolara, sa oko 4,1 milijardu dolara, kada je Trump Media izašla na berzu 26. marta i kada je cijena akcija kompanije dostigla vrhunac od 79,38 dolara. Procijenjena vrednost Trump Media između 40 miliona i 90 miliona dolara.