Svijet

UHAPŠEN SERIJSKI UBICA IZ KENIJE! Ubio 42 žene, unakažena tijela nađena u kamenolomu, među žrtvama i supruga

Autor Aleksandra Virijević

Unakažena tijela devet žena pronađena su u kamenolomu u Najrobiju.

Izvor: Reuters/Printscreen

Osumnjičeni serijski ubica uhapšen je u Keniji nakon što je policija pronašla nekoliko unakaženih tijela u napuštenom kamenolomu u Najrobiju, koji se koristi kao deponija, prenosi Rojters.

Tridesettrogodišnji Kolins Džumaisi se sumnjiči da stoji iza ubistva devet žena, čija su tijela pronađena na deponiji. Međutim, policija navodi da je on u ponedeljak priznao da je ubio 42 žene od 2022. godine, uključujući i svoju suprugu. Iz policije dodaju da osumnjičeni živi u blizini kamenoloma u naselju Mukuru na jugu prijestonice, kao i da je uhapšen rano u ponedeljak po lokalnom vremenu dok je gledao Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Vršilac dužnosti šefa policije Daglas Kanja Kiročo rekao je da je do sada iz kamenoloma izvučeno devet tijela.

"Jasno je da imamo posla sa serijskim ubicom, psihopatskim serijskim ubicom koji ne poštuje ljudski život", rekao je Amin Mohamed, šef Uprave za krivične istrage.

Džumaisi je priznao da je namamio i ubio 42 žene i bacio njihove ostatke u kamenolom, rekao je Mohamed. Ubistva sežu do 2022. godine, počevši od Džumaisijeve supruge, a poslednje od 11. jula, dodao je Mohamed.

Prvo raskomadano tijelo pronađeno je u petak u kamenolomu Mukuru u glavnom gradu Najrobiju što je izazvalo šok i bes u Keniji. Kako je policija saopštila, u kući osumnjičenog pronađeno je nekoliko mobilnih telefona, ličnih karata, mačetu, za koju su vjerovali da je korišćena prilikom ubistava, industrijske gumene rukavice, rolne selotejpa i desetak najlonskih džakova sličnih onima u kojima su žrtve pronađene.

Veliki broj ljudi okupo se da posmatra izvlačenje posmrtnih ostataka žrtava, od kojih su mnogi raskomadani, a pojedini su se i borili sa policijom.