Svijet

PRONAĐENI DJELOVI TIJELA NA TENERIFIMA! Sumnja se da je u pitanju nestali tinejdžer, tragalo se za njim 29 dana

Autor Jana Desovski

Pronađeni su djelovi tijela na Tenerifima, sumnja se da je u pitanju nestali mladić za kojim se tragalo 29 dana.

Izvor: Ian Whittaker / News Licensing / Profimedia

Spasioci koji tragaju za nestalim britanskim tinejdžerom Džejem Slejterom na Tenerifima pronašli su tijelo i pokušavaju da ga identifikuju, saopštila je španska policija za Skaj njuz. "Dokazi snažno sugerišu" da su u pitanju ostaci 19-godišnjaka, dodali su policajci. 

Policija je u saopštenju rekla: "Grupa za gorsko spasavanje i intervencije Civilne garde locirala je tijelo mladića u oblasti Maska poslije 29 dana stalne potrage. S obzirom na složenost slučaja, otkriće je bilo moguće zahvaljujući neprekidnoj i diskretnoj potrazi koju je sprovela Civilna garda tokom ovih 29 dana, u kojima je očuvan prirodni prostor. Sve indicije ukazuju da bi to mogao da bude mladi Britanac koji se vodi kao nestao od 17. juna. Prvi rezultati istrage okrivaju da je možda nezgodno pao u nepristupačnom dijelu gdje je pronađen. Čekamo rezultate obdukcije."

Tinejdžer se posljednji put javio nakon što je krenuo da pješači sa sjevernog dijela ostrva Tenerife nazad do svog smještaja koji je bio na jugu ostrva. On je sa prijateljima odletio na špansko ostrvo 13. juna kako bi prisustvovao muzičkom festivalu u noćnom klubu Papagajo.

U 8.30 ujutru 17. juna pozvao je svoju prijateljicu Lusi Lo, rekavši joj da je propustio autobus, da mu je baterija na telefonu bila 1% i da je posjekao nogu na kaktus. Njegova majka, Debi Dankan, rekla je da porodica "ne može riječima da opiše" bol koju osjećaju zbog nestalog tinejdžera.