Svijet

NAKON ATENTATA NA TRAMPA, JEDAN SNIMAK KRUŽI MREŽAMA! Kralj Čarls je isto doživio i bio je "mrtav-hladan"

Autor Jana Desovski

Snimak napada na tadašnjeg princa Čarlsa, kruži mrežama nakon atentata na Donalda Trampa.

Izvor: Twitter/screenshot

Nakon atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa, na društvenim mrežama je počeo da se dijeli snimak iz 1994. godine na kome je tadašnji princ Čarls, sada kralj Čarls, bio meta napada 23-godišnjeg Dejvida Kanga u Sidneju. Ljudi su impresionirani njegovom hladnokrvnošću u trenucima napada. 

Čarls se tada spremao da govori na bini u Australiji, kada su se iznenada začula dva pucnja. Princ Čarls tada nije ni trepnuo, a reagovao je tek kada ga je neko iz obezbjeđenja odgurnuo da ga zaštiti. Zbog prisebnosti koju je uspio da zadrži tokom ovog neprijatnog incidenta, mediji u Engleskoj su Čarlsa nazvali "hladnokrvnim princom". Inače, snimak se ovih dana ponovo proširio društvenim mrežama, nakon što je dvadesetogodišnjak pokušao da ubije Donalda Trampa na mitingu u Americi.

Podsjetimo, David Kang je Australijanac koji se proslavio nakon što je pokušao da napadne tadašnjeg princa Čarlsa tokom javnog događaja u Sidneju 1994. godine. Kang, tada 23-godišnji student prava, ispalio je dva metka iz pištolja na princa Čarlsa u znak protesta protiv postupanja prema kambodžanskim izbjeglicama u Australiji.

Kang je brzo savladan i uhapšen na licu mjesta. Kasnije je tvrdio da njegov čin nije bio pokušaj ubistva, već čin protesta kako bi skrenuo pažnju na problem izbjeglica. Nakon suđenja, Kang je osuđen na rad za opšte dobro. Kasnije je završio studije prava i postao advokat u Australiji.