Svijet

DA LI JE BEZBJEDNOST VLADIMIRA PUTINA UGROŽENA? Stigla reakcija Moskve posle pokušaja atentata na Trampa

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

"Radi se sve što treba"

Izvor: X/Andro/Printscreen

MJere obezbjeđivanja predsJednika Rusije Vladimira Putina su pojačane, uprkos pokušajima da se likvidiraju lideri drugih zemalja, i čini se sve što je potrebno da se to učini, istakao pres-sekretar šefa ruske države Dmitrij Peskov.

"Mjere bezbednosti su već pojačane iz očiglednih razloga, bez obzira na pomenute incidente", rekao je portparol Kremlja, odgovarajući na pitanja o potrebi jačanja Putinovih bezbjednosnih mjera nakon pokušaja atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa i slovačkog premijera Roberta Fica.

"Bezbjednost šefa države je omogućena na odgovarajućem nivou, radi se sve što treba da se uradi, uzimajući u obzir, naravno, međunarodnu eskalaciju tenzija uopšte", naglasio je Peskov.

Fico je zadobio nekoliko prostrelnih rana tokom pokušaja atentata 15. maja i bio je podvrgnut nizu operacija. Napadač je priveden.

Pokušaj atentata na Trampa dogodio se 13. jula na predizbornom skupu u Pensilvaniji. Bivši predsednik SAD je ranjen, ali nije u životnoj opasnosti, rana je bila lakša.

U napadu na Trampa, jedan od njegovih pristalica je ubijen. Napadača su ubili pripadnici Tajne službe, koja štiti bivšeg predsjednika.