Svijet

TRAMP SADA POTPUNO MIJENJA KURS! Prvi intervju sa Donaldom nakon atentata: Pomenuo i Bajdena!

Autor Miloš Škrbić

Tramp je u ekskluzivnom intervjuu za nedeljnik Washington Examiner otkrio sledeći korak.

Donald Tramp
Izvor: YouTube/60 minutes

Bivši predsjednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim izborima Donald Tramp izjavio je da je, posle atentata u kojem je u subotu lakše povrijeđen, potpuno izmijenio govor koji će održati u četvrtak, poslednjeg, četvrtog dana republikanske konvencije u Milvokiju i naveo da će pozvati na novi napor ka nacionalnom jedinstvu.

Tramp je u ekskluzivnom intervjuu za nedeljnik Washington Examiner rekao da želi da iskoristi istorijski trenutak i ujedini zemlju.

"Govor koji sam planirao da održim u četvrtak trebalo je da bude zaista snažan. Da se ovo nije dogodilo (pokušaj ubistva u Pensilvaniji), to bi bio jedan od najnevjerovatnijih govora usmjeren uglavnom na politiku predsjednika Džozefa Bajdena. Iskreno, sada će to biti potpuno drugačiji govor", rekao je Tramp.

Naveo je da će govor odražavati njegovo uvjerenje da je napad na skupu u Pensilvaniji potpuno promenio tok izborne kampanje, što su već potvrdili i republikanci i demokrate.

Tramp je rekao da će njegov govor biti odgovor na trenutak koji je nametnula istorija.

"Ovo je prilika da ujedinimo zemlju, čak cio svijet. Govor će biti značajno drugačiji od onoga koji je planiran pre dva dana", istakao je Tramp.

Istakao je kako ga je od smrti spasilo to što se okrenuo od gomile kako bi pogledao ekran koji prikazuje podatke koje je koristio u svom govoru.

"Rijetko odvraćam pogled od gomile. Da nisam to učinio u tom trenutku, pa, danas ne bismo pričali, zar ne?", dodao je on.