Svijet

OTKRIVEN IDENTITET MUŠKARCA UBIJENOG NA TRAMPOVOM MITINGU! Atentator ranio bivšeg predsjednika, pogodio penzionera

Autor Jana Desovski

Otkriven je identitet muškarca koji je ubijen tokom atentata na Trampa.

Izvor: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

Identifikovan je muškarac ubijen u atentatu na Donalda Trampa na njegovom mitingu u Pensilvaniji.

Kori Koperatore, penzionisani šef vatrogasne službe grada Bafalo, sjedio je iza bivšeg predsjednika koga je upucao i ubio naoružani napadač 20-godišnji Tomas Metju Kruks.

Članovi publike pokušali su da spasu njegov život na tribinama u Batleru nakon što je Kruks otvorio vatru sa krova udaljenog oko 130 metara.

Porodica i prijatelji se opraštaju potresnim rečima

Članovi porodice odali su počast Komperatoreu koji je bio poznat u zajednici.

"Miting Donalda Trampa u Pensilvaniji je odnio život mog brata, Korija Komperatorea. Mržnja prema jednom čovjeku oduzela je život jednom čovjeku koga smo najviše voljeli. Bio je heroj koji je štitio svoje ćerke. Njegova žena i ćerke su upravo preživjele nezamislivo. Moj mlađi brat je upravo napunio 50 godina i imao je još toliko toga da proživi. Mržnja nema granica, ljubav nema granica. Molite se za moju snaju, nećake, moju majku, sestru, mene i njegove nećake jer ovo izgleda kao užasna noćna mora, ali znamo da je to naša bolna stvarnost", napisala je njegova sestra na Fejsbuku.

Podsjetimo, Tomas Metju Kruks (20) je pucao na Trampa sa krova obližnje zgrade van sigurnosnog perimetra mitinga, prije nego što su ga ubili agenti Tajne službe, prema navodima zvaničnika.Jedan učesnik mitinga je ubijen, a dva su teško povrijeđena.