Svijet

BOG JE SPRIJEČIO NEZAMISLIVO! Oglasio se Donald Tramp: Ovo je sljedeći korak!

Autor Dragana Božić

Donald Tramp oglasio se opet nakon pokušaja atentata na njega u Pensilvaniji.

Izvor: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

Na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa pucano je na mitingu u Pensilvaniji. Metak ga je pogodio u uho, i on je nakon par sati napustio bolnicu. Napadači još jedna osoba su mrtvi, a još dvije osobe su u teškom stanju. Tajna služba je navela da je napadač ispalio više hitaca iz poluautomatske puške, sa "uzvišene pozicije", izvan mjesta gdje se održavao skup.

Nakon incidenta oglasio se i sam Donald Tramp.

"Hvala svima na vašim mislima i molitvama, jer je samo Bog spriječio da se desi nezamislivo. Nećemo se bojati, već ćemo umjesto toga ostati otporni u svojoj vjeri i prkosni pred licem zla. Naša ljubav ide prema ostalim žrtvama i njihovim porodicama. Molimo se za oporavak ranjenih, a u srcima čuvamo uspomenu na tako strašno stradalog građanina. U ovom trenutku važnije je nego ikad da stojimo ujedinjeni, i pokažemo svoj pravi karakter kao Amerikanci, da ostanemo jaki i odlučni i ne dozvolimo zlu da pobijedi. Zaista volim našu zemlju i volim vas sve, i radujem se što ću ove nedjelje razgovarati sa našom velikom nacijom iz Viskonsina", poručio je Tramp.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Osumnjičen za ovaj pokušaj atentata je Tomas Metju Kruks (20).

Nijedna od vladinih agencija u SAD nije objavila zvaničnu fotografiju atentatora. Napadača je likvidirala Tajna služba.

"Nije imao nikakvu identifikaciju kod sebe, tako da su agenti morali da "provjere njegov DNK i dobiju biometrijsku potvrdu," rekao je Kevin Rojek, specijalni agent zadužen za kancelariju FBI-ja u Pitsburgu, na konferenciji za novinare u subotu uveče prije nego što je Kruks identifikovan.