Svijet

"BILO JE MNOGO KRVI, METAK MI JE PROBIO UVO": Prvo oglašavanje Trampa nakon pokušaja atentata na mitingu

Autor Ivana Lazić

Donald Tramp se osjeća dobro nakon pokušaja atentata na mitingu u Pensilvaniji.

Izvor: Screenshot/Twitter/@realDonaldTrump

Donald Tramp je "dobro" i zahvalan je službenicima za sprovođenje zakona, navodi se u saopštenju objavljenom na veb stranici Republičkog nacionalnog komiteta (RNC).

On kaže da se "raduje što će se pridružiti u Milvokiju dok napredujemo sa našom konvencijom da ga nominujemo za 47. predsednika Sjedinjenih Država. Kao kandidat naše stranke ... će nastaviti da deli svoju viziju da Ameriku učini velikom ponovo“, navodi se u saopštenju Trampove kampanje i RNC.

Tramp: Čuo sam zvižduk, a onda sam osjetio da me je metak pogodio. Bilo je mnogo krvi.

U međuvremenu, izjava je objavljena i na Truth Social, platformi koju je osnovao Tramp, preko naloga @realDonaldTrump. On se zahvaljuje policiji i tajnoj službi na "brzom odgovoru”.

"Najvažnije, želim da izrazim saučešće porodici poginulog učesnika mitinga, ali i porodici još jedne osobe koja je teško povrijeđena. Nevjerovatno je da se ovakav čin može desiti u našoj zemlji. Za sada se ništa ne zna o strijelcu koji je sada mrtav. Pogođen sam metkom koji mi je probio gornji dio desnog uva. Odmah sam znao da nešto nije u redu čuvši zvižduk, pucnje i odmah osjetio kako metak para kožu. Obilno je krvarilo, pa sam tada shvatio šta se dešava. Bog blagoslovio Ameriku!", rekao je on.