Svijet

TRAMP KRVAV LEŽI NA PODU DOK MECI LETE! Publika vrišti: Pogledajte nerealne scene pokušaja atentata

Autor Miloš Škrbić

Jedan od svjedoka događaja opisao je pucnjavu na Donalda Trampa u subotu uveče kao "potpunu pandemoniju", piše CNN.

Donald Tramp
Izvor: YouTube/60 minutes

Donald Tramp je držao govor na predizbornom skupu u Pensilvaniji. Sve je bilo uobičajeno dok se u jednom trenutku nisu začuli pucnji i povici "Sagni se!", a Tramp se baca ili pada na tlo. Odmah ga okružuje naoružano osiguranje, a Tramp ostaje na podu da leži. Pozadinu paraju vrisci okupljenih u šoku nakon pokušaja atentata na Donalda Trampa.

Bivši američki predsjednik okružen agentima Tajne službe ustaje, zapovijeda im da pričekaju prije nego što krvav podiže šaku na opšte oduševljenje publike.

Jedan od svjedoka događaja opisao je pucnjavu u subotu uveče kao "potpuni pandemonij", piše CNN. Tvrdi da mnogi u masi isprva nisu bili sigurni što se događa.

"U početku se činilo kao da su pucale petarde", rekao je Jozep Mine za CNN.

“Jedna polovina gomile na suprotnom kraju skupa mislila je da je to neka vrsta čudne šale, druga polovina gomile je znala da nije i pokušavala je naterati prvu da shvate što se događa", opisao je.

Kazao je i kako je na tribinama, blizu svoje pozicije, vidio čovjeka pogođenog u glavu rafalnom paljbom. Tvrdi i da je još jedna žena pogođena u ruku. Rekao je da je teško bilo razaznati iz kojeg je smera dolazila pucnjava kao i da je policija brzo djelovala.

"Ko ovako nešto može očekivati, vrlo šokantno!", dodao je. "Ne bismo trebali biti na nivou političkog diskursa unutar kojeg je ovako nešto moguće. Kao da je 1960.", zaključio je Jozef.