Svijet

OVO JE NAPADAČ NA DONALDA TRAMPA: FBI objavio identitet! Bio na 150 metara od bivšeg predsjednika

Autor Ivana Lazić

Bivši predsjednik Donald Tramp bio je na oko 120 do 150 metara od osumnjičenog napadača u vrijeme pucnjave na njegovom mitingu u Batleru u Pensilvaniji,

Izvor: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia

FBI je imenovao navodnog napadača na bivšeg predsjednika SAD-a, Donalda Trampa 20-godišnjeg Tomasa Metjua Kruksa.

U saopštenju, federalni istražitelji su rekli: "FBI je identifikovao Tomasa Metjua Kruksa, 20, iz Betel Parka u Pensilvaniji, kao subjekta uključenog u pokušaj ubistva bivšeg predsjednika Donalda Trampa 13. jula u Batleru u Pensilvaniji. Napadač je na mitingu ubijen momentalno.

Bivši predsjednik Donald Tramp bio je na oko 120 do 150 metara od osumnjičenog napadača u vrijeme pucnjave na njegovom mitingu u Batleru u Pensilvaniji, navodi CNN u svojoj analizi.

Naoružani napadač je ispalio više hitaca sa "uzvišenog položaja" izvan mitinga, navodi Tajna služba. Izvori za sprovođenje zakona rekli su za CNN da je ubica bio na krovu zgrade odmah ispred mjesta mitinga.

Tramp je povrijeđen u pucnjavi, za koju FBI kaže da je bio pokušaj ubistva. Naoružani napadač i najmanje jedan član publike su mrtvi, saopštila je Tajna služba. Naoružanog napadača je ubilo osoblje Tajne službe, prenose američki mediji.