Svijet

SNIMAK ATENTATA NA DONALDA TRAMPA! Pucano iz snajpera sa obližnje zgrade? "Vidjeli smo da se čovjek penje na krov"

Autor Ivana Lazić

Tokom predizbornog mitinga u Pensilvaniji, pokušan je atentat na Donalda Trampa.

Izvor: X/OSINTdefender

Pokušan je atentat na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa tokom predizbornog mitinga u gradu Batleru u Pensilvaniji. Američke vodeće TV stanice izveštavaju o broju žrtava i poziciji sa koje je pucano na bivšeg predsjednika SAD.

Ejbisi njuz (ABC News) izvijestio je da je na Trampa najverovatnije pucano snajperom sa obližnje visoke zgrade, dok je prvobitno javljeno da je sa tog mjesta zapravo ubijen napadač, snajperskom vatrom specijalnog tima Tajne službe.

Britanski Bi-Bi-Si (BBC) objavio je izjavu očevica imenovanog kao Greg, koji tvrdi da je vidio čovjeka kako se sa puškom penje na krov zgrade, te da je o tome odmah obavijestio policiju, koja se uputila ka toj zgradi.

"Primijetili smo da se čovjek penje na krov zgrade pored nas, udaljene oko 50 stopa. Imao je pušku, jasno smo ga vidjeli i njega i pušku", rekao je Greg, a preneo BBC.

"Pomislio sam, zašto Tramp govori još uvek, zašto ga nisu sklonili sa pozornice? Sledeće što sam čuo bilo je pet hitaca...", ispričao je taj svjedok.

Međutim, Ejbisi Njuz je kasnije izvestio da je napadač ispalio čak 8 metaka iz puške AR 15, sa krova zgrade koja se nalazila pored mitinga, ali udaljena mnogo više od 50 stopa - oko 200-300 metara.

Razlikuju se i podaci o broju žrtava, mada se svi slažu da je napadač ubijen, a da ima i teško povrijeđenih. Neki izvještaji spominju dva mrtva gledaoca i jednog teško ranjenog.

Trampova povreda se takođe tumači na više načina: on sam tvrdi da je povrijeđen metkom koji mu je probio desno uho, a neki od izvještača sa skupa saopštili su da je metak zapravo pogodio staklenu posudu sa vodom, a da je Tramp ranjen krhotinama razbijenog stakla.