Svijet

POKUŠAN ATENTAT NA DONALDA TRAMPA!? Odjekivali pucnji, krvav evakuisan sa bine!

Autor Mladen Šolak

Bivši predsjednik Sjedinjenih Država odveden sa bine sa krvavim tragovima na glavi nakon što su odjeknuli pucnji u Pensilvaniji.

Bivši predsednik Donald Tramp pokazuje pesnicom predstavnicima medija pre nego što napusti Trampovu kulu u utorak,
Izvor: Profimedia

Donald Tramp je hitno evakuisan sa bine u Pensilvaniji, nakon što su se tokom njegovog obraćanja čuli pucnji. Bivši predsjednik SAD je držao predizborni govor kad se u jednom trenutku uhvatio za glavu. Obezbjeđenje i pripadnici tajnih službi su hitno utrčali i zaštitili ga tijelima, a on je držao ruku na desnom uhu i bilo je krvi. Pogledajte:

Na Trampovom mitingu u Batleru u Pensilvaniji zavladala je opšta panika, a dok su ga odvodili sa bine podigao je pesnicu. Naoružani pripadnici policije odmah su sa dugim cijevima dotrčali na binu, a agencija "Rojters" je javila da su viđeni i snajperi na krovu u blizini bine na kojoj je stajao, prenosi Gardijan.

Džo Bajden, predsjednik SAD i Trampov protivkandidat, obratio se kratko javnosti u Delaveru, gdjje je u tom trenutku bio u crkvi, i rekao je da mu nije javljeno za bilo kakvu pucnjavu. Pogledajte snimak sa Trampovog mitinga:

Tramp je odmah odveden u bolnicu i brzo je izdato i zvanično saopštenje njegovog tima, u kojem je navedeno da se osjeća dobro, da nije zdravstveno ugrožen i da je podvrgnut pregledima. "Tajna služba je sprovela zaštitne mjere i istraga je u toku", rekao je odmah njen prvi čovek Entoni Guljelmi.