Svijet

"TO JE BILA GREŠKA!" Zelenski prvi put o Bajdenovom gafu na NATO samitu, nije ostao imun!

Autor Nevena Davidović

Oglasio se Zelenski nakon NATO samita i prokomentarisao gaf koji je napravio američki predsjednik.

Izvor: X/@CensoredMen/Screenshot

Vladimir Zelenski prokomentarisao je Bajdenov gaf prije nekoliko dana kada je američki predsjednik predstavio ukrajinskog kolegu kao predsjednika Rusije Vladimira Putina.

"To je bila greška", rekao je Zelenski novinarima po dolasku u Irsku danas. Amerika je dala veliku podršku Ukrajincima, "možemo da zaboravimo neke greške", dodao je on.

Bajdenovi gafovi

"Dame i gospodo, predsjednik Putin", rekao je Bajden prošle nedjelje kada je predstavljao Zelenskog prije nego što je govorio na samitu NATO-a u Vašingtonu.

Iako se 81-godišnji Bajden brzo ispravio, još jedan u nizu njegovih gafova dodatno je podstakao spekulacije o njegovoj sposobnosti za funkciju uoči predsjedničkih izbora u SAD u novembru. Desetine Bajdenovih saveznika pozivaju ga da odstupi u korist mlađeg kandidata.

Zelenski poslije Irske odlazi u Veliku Britaniju

Na sastanku sa irskim premijerom Sajmonom Harisom nakon sletanja u okrug Kler, Zelenski je zahvalio Irskoj "što je ugostila mnogo ukrajinskih izbjeglica".

"Bili ste sa nama od samog početka ruske invazije", rekao je on.

Gardijan piše da će Zelenski sljedeće nedjelje posjetiti Veliku Britaniju kako bi se pridružio svojim kolegama saveznicima na sastanku Evropske političke zajednice. Zelenski traži podršku zapadnih zemalja usred žestoke ruske kampanje bombardovanja i kopnene ofanzive koja je izazvala pustoš u njegovoj zemlji i navodno označila najkrvaviji period rata za moskovske trupe.

BONUS VIDEO: